Svenborg
Posts: 4
Joined: Wed Jan 09, 2013 9:20 am

LXDE keyboard layout set to US, can't set to GB

Wed Jan 09, 2013 9:25 am

Hi, I recently got my pi, and the input device I'm using is a Logitech K400 keyboard/touchpad combo. It a British keyboard layout, and works fine in the terminal after I use raspi-config to set it. But as soon as I start LXDE, not matter where I type it uses a US keymap. Even LXTerminal! I looked around but many say this is an unsolved problem.

Svenborg
Posts: 4
Joined: Wed Jan 09, 2013 9:20 am

Re: LXDE keyboard layout set to US, can't set to GB

Wed Jan 09, 2013 11:35 am

Also, I'm running a fully updated version of Wheezy Debian image 2012-08-16.

thradtke
Posts: 491
Joined: Wed May 16, 2012 5:16 am
Location: Germany / EL

Re: LXDE keyboard layout set to US, can't set to GB

Wed Jan 09, 2013 12:07 pm

The solution is here: http://www.raspberrypi.org/phpBB3/viewt ... 66&t=18519

I know too little of the internals to tell why the users choice is completely ignored in LXDE. It must have something to do with evdev guessing what keyboard layout you have. Very, very confusing.
Rocket Scientist.

Svenborg
Posts: 4
Joined: Wed Jan 09, 2013 9:20 am

Re: LXDE keyboard layout set to US, can't set to GB

Wed Jan 09, 2013 11:08 pm

thradtke wrote:The solution is here: http://www.raspberrypi.org/phpBB3/viewt ... 66&t=18519
Worked perfectly! I had a bit of trouble at first, en_GB didn't work, but it's actually just gb. Thanks!

Return to “Troubleshooting”

Who is online

Users browsing this forum: meminoglu, sperati and 46 guests