iero
Posts: 5
Joined: Thu Jul 04, 2013 12:54 pm

usb error -32

Thu Jul 04, 2013 1:01 pm

Hello

I try to plug an oregonscientific LW301 weather station on the rpi.

I tried to plug it directly and thru a usb powered hub, and I got the following message :

Code: Select all

[   10.155690] scsi 0:0:0:0: Direct-Access     Hitachi  HTS541612J9SA00  C7KP PQ: 0 ANSI: 2 CCS
[   10.191813] sd 0:0:0:0: [sda] 234441648 512-byte logical blocks: (120 GB/111 GiB)
[   10.226434] sd 0:0:0:0: [sda] Write Protect is off
[   10.247670] sd 0:0:0:0: [sda] Mode Sense: 00 38 00 00
[   10.248556] sd 0:0:0:0: [sda] Asking for cache data failed
[   10.272277] sd 0:0:0:0: [sda] Assuming drive cache: write through
[   10.305051] sd 0:0:0:0: [sda] Asking for cache data failed
[   10.330124] sd 0:0:0:0: [sda] Assuming drive cache: write through
[   10.770836]  sda: sda1
[   10.788990] sd 0:0:0:0: [sda] Asking for cache data failed
[   10.805982] sd 0:0:0:0: [sda] Assuming drive cache: write through
[   10.828506] sd 0:0:0:0: [sda] Attached SCSI disk
[   19.355789] smsc95xx 1-1.1:1.0: eth0: link up, 100Mbps, full-duplex, lpa 0xC5E1
[   21.985144] Adding 102396k swap on /var/swap.  Priority:-1 extents:2 across:507900k SS
[ 1324.026895] smsc95xx 1-1.1:1.0: eth0: link down
[ 1342.022981] smsc95xx 1-1.1:1.0: eth0: link up, 100Mbps, full-duplex, lpa 0x45E1
[ 1450.748114] smsc95xx 1-1.1:1.0: eth0: link down
[ 1890.093431] smsc95xx 1-1.1:1.0: eth0: link up, 100Mbps, full-duplex, lpa 0xC5E1
[60634.828283] usb 1-1.3.6: new low-speed USB device number 7 using dwc_otg
[60634.908019] usb 1-1.3.6: device descriptor read/64, error -32
[60635.098038] usb 1-1.3.6: device descriptor read/64, error -32
[60635.287942] usb 1-1.3.6: new low-speed USB device number 8 using dwc_otg
usb errors continue for pages to pages.

I read on internet that this error can be related to lack of usb power. But as you see, sda is a usb powered disk plugged in the usb hub and it works well.

Code: Select all

[email protected] ~ $ sudo lsusb -tv
/:  Bus 01.Port 1: Dev 1, Class=root_hub, Driver=dwc_otg/1p, 480M
    |__ Port 1: Dev 2, If 0, Class=hub, Driver=hub/3p, 480M
        |__ Port 1: Dev 3, If 0, Class=vend., Driver=smsc95xx, 480M
        |__ Port 3: Dev 4, If 0, Class=hub, Driver=hub/7p, 480M
            |__ Port 1: Dev 5, If 0, Class=hub, Driver=hub/4p, 480M
            |__ Port 4: Dev 6, If 0, Class=stor., Driver=usb-storage, 480M
Do you have any clue to resolve this ?

Thx

Greg.

KeithSloan
Posts: 321
Joined: Tue Dec 27, 2011 9:09 pm

Re: usb error -32

Sat Apr 23, 2016 6:13 am

What does running the command dmesg just after you plug the device in say

User avatar
DougieLawson
Posts: 35824
Joined: Sun Jun 16, 2013 11:19 pm
Location: Basingstoke, UK
Contact: Website Twitter

Re: usb error -32

Sun Apr 24, 2016 5:40 pm

What model of RPi? What's the rated output of your power supply? Have you got a decent cable between the power supply and your RPi?
Note: Having anything humorous in your signature is completely banned on this forum. Wear a tin-foil hat and you'll get a ban.

Any DMs sent on Twitter will be answered next month.

This is a doctor free zone.

DirkS
Posts: 9902
Joined: Tue Jun 19, 2012 9:46 pm
Location: Essex, UK

Re: usb error -32

Sun Apr 24, 2016 5:46 pm

DougieLawson wrote:What model of RPi? What's the rated output of your power supply? Have you got a decent cable between the power supply and your RPi?
I assume you did not notice that the top post is almost 3 years old... ;)
Nice necro by KeithSloan.

User avatar
DougieLawson
Posts: 35824
Joined: Sun Jun 16, 2013 11:19 pm
Location: Basingstoke, UK
Contact: Website Twitter

Re: usb error -32

Sun Apr 24, 2016 9:31 pm

DirkS wrote: Nice necro by KeithSloan.
I'll educate Keith next time I see him.
Note: Having anything humorous in your signature is completely banned on this forum. Wear a tin-foil hat and you'll get a ban.

Any DMs sent on Twitter will be answered next month.

This is a doctor free zone.

Return to “Troubleshooting”