Zorglubb42
Posts: 2
Joined: Fri Jun 21, 2013 2:18 pm

My Pi dosen't boot, every leds on but act (solved)

Fri Jun 21, 2013 2:36 pm

Hello all,

I have some troubles booting my rpi. I have installed "raspbian Wheezy" on my SD card following the instructions
here: http://elinux.org/RPi_Easy_SD_Card_Setup, plug everything, but once the power is on, every leds turn on but not the
ACT one. Which seems to blink randomly. Strongly for the first few seconds and then more softly, with less intensity.

I belive something is happening since when the SD card dosen't contain proper data none of the leds are on but the PWR one.


thanks in advance

Zorglubb42

User avatar
mahjongg
Forum Moderator
Forum Moderator
Posts: 12673
Joined: Sun Mar 11, 2012 12:19 am
Location: South Holland, The Netherlands

Re: My Pi dosen't boot, every leds on but act

Fri Jun 21, 2013 2:43 pm

This seems to indicate your PI does boot!
Specifically if the Ethernet LED's turn on its an indication that the Ethernet interface has been turned on.

ACT blinking means that the card is being read, it goes off again when it doesn't, (need to) read data anymore, so its not the case that at the end the ACT led should stay on permanently.

The PI should detect when an HDMI device is connected, and if it doesn't see that then it will automatically generate a composite video instead.

What kind of video system are you using?

Zorglubb42
Posts: 2
Joined: Fri Jun 21, 2013 2:18 pm

Re: My Pi dosen't boot, every leds on but act

Mon Jun 24, 2013 6:15 am

Yeah, thank you very much, I changed my screen, and in indeed the rpi was booting !



Zorglubb42

thediyguy786
Posts: 6
Joined: Thu Oct 09, 2014 8:32 pm

Re: My Pi dosen't boot, every leds on but act (solved)

Mon Oct 27, 2014 3:53 pm

My pi says something like this: [[email protected] ~]$ ssh -X 192.168.1.104 -l brian
[email protected]'s password:
Linux raspberrypi 3.1.9+ #9 Mon Apr 9 20:50:36 BST 2012 armv6l

The programs included with the Debian GNU/Linux system are free software;
the exact distribution terms for each program are described in the
individual files in /usr/share/doc/*/copyright.

Debian GNU/Linux comes with ABSOLUTELY NO WARRANTY, to the extent
permitted by applicable law.
Last login: Wed october 30 09:29:57 2014 from fc16toshiba.local
[email protected]:~$ midori &
[1] 5773
it sometimes even takes me to raspi-config PLEASE HELP ME IAM SO FED UP

DirkS
Posts: 10224
Joined: Tue Jun 19, 2012 9:46 pm
Location: Essex, UK

Re: My Pi dosen't boot, every leds on but act (solved)

Mon Oct 27, 2014 4:07 pm

Please stop dumping duplicates of your
It will not help you get an answer any quicker...

BTW: you *are* logged in, but apparently you expect a different screen (???)

beta-tester
Posts: 1340
Joined: Fri Jan 04, 2013 1:57 pm
Location: de_DE

Re: My Pi dosen't boot, every leds on but act (solved)

Mon Oct 27, 2014 4:08 pm

thediyguy786 wrote:My pi says something like this: [[email protected] ~]$ ssh -X 192.168.1.104 -l brian
[email protected]'s password:
Linux raspberrypi 3.1.9+ #9 Mon Apr 9 20:50:36 BST 2012 armv6l...
and what is your question here?

BTW: i think you should update your system from time to time:
flash your SD card with newest image and bring it to the most actual state...

Code: Select all

sudo apt-get update \
&& sudo apt-get -y --force-yes dist-upgrade \
&& sudo apt-get -y --force-yes upgrade \
&& sudo apt-get -y --force-yes --purge autoremove \
&& sudo apt-get -y --force-yes autoclean \
&& sudo sync \
&& sudo SKIP_BACKUP=1 rpi-update
or something similar... the current version is 3.12.31+
{ I only give negative feedback }
RPi B (256MB), B (512MB), B+, ZeroW; 2B; 3B, 3B+; 4B (4GB)

DirkS
Posts: 10224
Joined: Tue Jun 19, 2012 9:46 pm
Location: Essex, UK

Re: My Pi dosen't boot, every leds on but act (solved)

Mon Oct 27, 2014 4:19 pm

beta-tester wrote:
thediyguy786 wrote:My pi says something like this: [[email protected] ~]$ ssh -X 192.168.1.104 -l brian
[email protected]'s password:
Linux raspberrypi 3.1.9+ #9 Mon Apr 9 20:50:36 BST 2012 armv6l...
and what is your question here?

BTW: i think you should update your system from time to time:
flash your SD card with newest image and bring it to the most actual state...

Code: Select all

sudo apt-get update \
&& sudo apt-get -y --force-yes dist-upgrade \
&& sudo apt-get -y --force-yes upgrade \
&& sudo apt-get -y --force-yes --purge autoremove \
&& sudo apt-get -y --force-yes autoclean \
&& sudo sync \
&& sudo SKIP_BACKUP=1 rpi-update
or something similar... the current version is 3.12.31+
That's not the point here. OP thinks that logging in will take him / her to the GUI, which of course it does not necessarily.
There are several duplicates of this issue floating around.

Return to “Troubleshooting”