Ajax
Posts: 18
Joined: Thu Oct 31, 2013 5:46 pm

Can I tie RPi with this remote? Similar to heatermeter

Fri Nov 01, 2013 1:35 pm

Guys I have a pellet smoker grill that already has a remote. I would like to tie that in with something similar to the heatermeter for RPi. I believe the remote is a RF remote, it does both send and receive since it displays the set temp and actual temp of the grill and meat using two probes, and also allows me to adjust the temperature. I don't have to use the meterheater, but at the end I would like something that would take 5 meat probes and be able to function as a remote so that I can control my grill over wireless or an app on my phone. Be able to log temps and have set points for alarms. If I can incorporate this touchscreen that would be great! Any help would be appreciated.

Heatermeter:
http://tvwbb.com/showthread.php?35674-H ... Standalone
Touchscreen:
http://www.ebay.com/itm/3-2-TFT-LCD-tou ... 1e823b6d60
Probes:Maverick
https://github.com/CapnBry/HeaterMeter/ ... ter-Probes
Attachments
20131030_214713_resized.jpg
20131030_214713_resized.jpg (35.52 KiB) Viewed 1210 times
20131030_214307_resized.jpg
20131030_214307_resized.jpg (25.49 KiB) Viewed 1210 times
20131030_214230_resized.jpg
20131030_214230_resized.jpg (33.37 KiB) Viewed 1210 times

Ajax
Posts: 18
Joined: Thu Oct 31, 2013 5:46 pm

Re: Can I tie RPi with this remote? Similar to heatermeter

Fri Nov 01, 2013 3:49 pm

Here is another picture.
Attachments
20131030_214723_resized.jpg
20131030_214723_resized.jpg (34.42 KiB) Viewed 1192 times

Ajax
Posts: 18
Joined: Thu Oct 31, 2013 5:46 pm

Re: Can I tie RPi with this remote? Similar to heatermeter

Tue Feb 25, 2014 8:27 pm

OK guys I have built my HeaterMeter and love using it! SO my next step is tying the remote in. Just for simplicity I will get another RPI so I do not mess up the one running the HeaterMeter. I attached another picture of the remote. Shows the ribbon cable pin out that comes from the remote board to the LCD. Would I be able to figure out what data is being transmitted by tying into into "DATA" if so how would I go about that? Next question- There are 3 momentary tactile buttons I would like to be able to "press" using the GPIO pins from the RPI-I cannot seem to find a wiring diagram to help me figure out which leg to use. The remote uses 3V, what would I have to use for resistors, transistor etc?

Thanks for the help any advice would be appreciated!
Attachments
photo 3.JPG
photo 3.JPG (20.55 KiB) Viewed 930 times
photo 2.JPG
photo 2.JPG (20.92 KiB) Viewed 930 times
photo 1.JPG
photo 1.JPG (21.53 KiB) Viewed 930 times

Ajax
Posts: 18
Joined: Thu Oct 31, 2013 5:46 pm

Re: Can I tie RPi with this remote? Similar to heatermeter

Tue Feb 25, 2014 8:34 pm

Description
Attachments
Capture.JPG
Capture.JPG (21.66 KiB) Viewed 928 times

Return to “Automation, sensing and robotics”