JayinHouston
Posts: 23
Joined: Sat Mar 25, 2017 5:21 pm

SD Card Copier

Mon Mar 27, 2017 7:06 pm

I cannot copy the SD card. Every time I try, I get the error, "Could not create partition". Could somebody please let me know what I'm doing wrong? Thank you.
Raspberry Pi 3B running Raspian Jessie. Smarticase with Raspberry Pi Official 7" Touchscreen.
Houston, TX USA

User avatar
DougieLawson
Posts: 39602
Joined: Sun Jun 16, 2013 11:19 pm
Location: A small cave in deepest darkest Basingstoke, UK
Contact: Website Twitter

Re: SD Card Copier

Mon Mar 27, 2017 7:08 pm

Since we don't know what you're trying it is next to impossible to tell you what's wrong as most of our crystal balls went offline in the "Great Crystal Ball Disaster" of 1989.

The Raspbian GUI has a "piclone" program that should do what you want.
Note: Any requirement to use a crystal ball or mind reading will result in me ignoring your question.

Criticising any questions is banned on this forum.

Any DMs sent on Twitter will be answered next month.
All fake doctors are on my foes list.

JayinHouston
Posts: 23
Joined: Sat Mar 25, 2017 5:21 pm

Re: SD Card Copier

Mon Mar 27, 2017 7:29 pm

DougieLawson wrote:Since we don't know what you're trying it is next to impossible to tell you what's wrong as most of our crystal balls went offline in the "Great Crystal Ball Disaster" of 1989.

The Raspbian GUI has a "piclone" program that should do what you want.
Lol, you'll have to pardon me, I'm a noob. I think I found my problem. The SD card was not formatted :oops:
Raspberry Pi 3B running Raspian Jessie. Smarticase with Raspberry Pi Official 7" Touchscreen.
Houston, TX USA

User avatar
The Monkey
Posts: 25
Joined: Sun Mar 26, 2017 9:55 pm
Contact: Website

Re: SD Card Copier

Wed Mar 29, 2017 2:28 pm

JayinHouston wrote:
DougieLawson wrote:Since we don't know what you're trying it is next to impossible to tell you what's wrong as most of our crystal balls went offline in the "Great Crystal Ball Disaster" of 1989.

The Raspbian GUI has a "piclone" program that should do what you want.
Lol, you'll have to pardon me, I'm a noob. I think I found my problem. The SD card was not formatted :oops:
I had this same problem around a year ago. Spent an entire hour googling it before I found out to format it.

Return to “Troubleshooting”