maptin
Posts: 3
Joined: Fri Jan 17, 2020 8:25 pm

Mathematica asks for an activation key and or password ...

Fri Jan 17, 2020 9:52 pm

I've just downloaded and installed Mathematica from the Wolfram web-site on my Raspberry Pi 4. When I launch it, I'm prompted to launch an activation key and/or password. I contacted Wolfram as where I might find said key/password and they've been singularly unhelpful :

"Please go to https://www.raspberrypi.org/ for help.

Wolfram does not provide assistance with Raspberry-Pi issues.

I hope this helps.

Chris Fairfield
Customer Services Representative
Wolfram Research Europe Ltd"

Can any one help?

klricks
Posts: 6784
Joined: Sat Jan 12, 2013 3:01 am
Location: Grants Pass, OR, USA
Contact: Website

Re: Mathematica asks for an activation key and or password ...

Sat Jan 18, 2020 6:28 am

I believe you need to install the Raspbian version?
Go to [Menu] --> [Preferences] --> [Recommended Software]
Click the [Programming] tab and select Mathematica.
Unless specified otherwise my response is based on the latest and fully updated Raspbian Buster w/ Desktop OS.

maptin
Posts: 3
Joined: Fri Jan 17, 2020 8:25 pm

Re: Mathematica asks for an activation key and or password ...

Sat Jan 18, 2020 10:44 am

I did install the Raspbian version, downloaded from the Wolfram web-site at https://www.wolfram.com/raspberry-pi/

User avatar
joan
Posts: 14689
Joined: Thu Jul 05, 2012 5:09 pm
Location: UK

Re: Mathematica asks for an activation key and or password

Sat Jan 18, 2020 3:34 pm

What is reported by

uname -a

What is reported by

cat /etc/os-release

maptin
Posts: 3
Joined: Fri Jan 17, 2020 8:25 pm

Re: Mathematica asks for an activation key and or password ...

Sat Jan 18, 2020 4:34 pm

uname -a ==> Linux raspberrypi 4.19.75-v7l+ #1270 SMP Tue Sep 24 18:51:41 BST 2019 armv7l GNU/Linux

cat /etc/os-release ===>
PRETTY_NAME="Raspbian GNU/Linux 10 (buster)"
NAME="Raspbian GNU/Linux"
VERSION_ID="10"
VERSION="10 (buster)"
VERSION_CODENAME=buster
ID=raspbian
ID_LIKE=debian
HOME_URL="http://www.raspbian.org/"
SUPPORT_URL="http://www.raspbian.org/RaspbianForums"
BUG_REPORT_URL="http://www.raspbian.org/RaspbianBugs"

I also tried installing as per klricks suggestion - same result

Return to “Wolfram Language”