Jonathans7
Posts: 1
Joined: Thu Apr 04, 2013 12:58 am

Problem downloading and flashing

Fri Apr 05, 2013 1:16 pm

I have downloaded different versions of wheezy and debian and flashed them to my 16 GB SanDisk card.

All seems to go well. When I insert into the Pi and turn it on nothing happens. The redlight comes on and a green light flashes but that is about it.

I have used the checksum program using SHA and the codes never match.

What am I doing wrong?

samuelt619
Posts: 8
Joined: Wed Feb 20, 2013 1:09 am
Location: North Carolina, USA

Re: Problem downloading and flashing

Tue Apr 09, 2013 6:21 am

This just happened to me too, after an update.
What would you accomplish today if you weren't afraid?

User avatar
rpdom
Posts: 15615
Joined: Sun May 06, 2012 5:17 am
Location: Chelmsford, Essex, UK

Re: Problem downloading and flashing

Tue Apr 09, 2013 6:51 am

Jonathans7 wrote:I have downloaded different versions of wheezy and debian and flashed them to my 16 GB SanDisk card.

All seems to go well. When I insert into the Pi and turn it on nothing happens. The redlight comes on and a green light flashes but that is about it.
Does it flash in a steady pattern (if so, how many flashes between pauses?), or just flicker for a bit, then stop?
I have used the checksum program using SHA and the codes never match.

What am I doing wrong?
Did you checksum the downloaded zip file, or the unzipped img file?

Also, check here for common problems: http://elinux.org/R-Pi_Troubleshooting

User avatar
rpdom
Posts: 15615
Joined: Sun May 06, 2012 5:17 am
Location: Chelmsford, Essex, UK

Re: Problem downloading and flashing

Tue Apr 09, 2013 6:52 am

samuelt619 wrote:This just happened to me too, after an update.
I suspect that is a different problem to the OP's one.
I see you have started a new thread about it. Good :-)

Return to “Beginners”