Lxw2015
Posts: 85
Joined: Fri Feb 12, 2016 4:05 am

2016-02-09-raspbian-jessie no sound

Fri Feb 12, 2016 4:21 am

I wrote 2016-02-09-raspbian-jessie image to SD card. it boots up. I use browser to watch youtube. but there is no sound.

anybody else has this issue?

thanks

ShiftPlusOne
Raspberry Pi Engineer & Forum Moderator
Raspberry Pi Engineer & Forum Moderator
Posts: 6275
Joined: Fri Jul 29, 2011 5:36 pm
Location: The unfashionable end of the western spiral arm of the Galaxy

Re: 2016-02-09-raspbian-jessie no sound

Fri Feb 12, 2016 3:09 pm

HDMI or analog? Have you selected the right output?

Lxw2015
Posts: 85
Joined: Fri Feb 12, 2016 4:05 am

Re: 2016-02-09-raspbian-jessie no sound

Fri Feb 12, 2016 7:46 pm

I use HDMI. I thought voice set to HDMI by default. because my old raspbian OS did not set anything.
How to set voice to HDMI?
thank you.

ShiftPlusOne
Raspberry Pi Engineer & Forum Moderator
Raspberry Pi Engineer & Forum Moderator
Posts: 6275
Joined: Fri Jul 29, 2011 5:36 pm
Location: The unfashionable end of the western spiral arm of the Galaxy

Re: 2016-02-09-raspbian-jessie no sound

Fri Feb 12, 2016 8:26 pm

I don't know what the default is. I'd guess HDMI as well.

Just in case, right click the speaker in the taskbar, or use raspi-config.

fruitoftheloom
Posts: 25175
Joined: Tue Mar 25, 2014 12:40 pm
Location: Delightful Dorset

Re: 2016-02-09-raspbian-jessie no sound

Fri Feb 12, 2016 8:34 pm

Lxw2015 wrote:I use HDMI. I thought voice set to HDMI by default. because my old raspbian OS did not set anything.
How to set voice to HDMI?
thank you.
Yes default is HDMi, but you have not stated what you are using for a Screen ?
The information is out there....you just have to let it in.

Lxw2015
Posts: 85
Joined: Fri Feb 12, 2016 4:05 am

Re: 2016-02-09-raspbian-jessie no sound

Sun Feb 14, 2016 4:21 am

I found answer on web. the default is set to auto. some how jessie doesn't detect HDMI, so set it to hdmi_drive=2 in /boot/config.txt

Return to “Beginners”