sabareeshchambayil
Posts: 26
Joined: Wed Aug 05, 2015 1:59 pm
Location: Kerala
Contact: Yahoo Messenger

no rca output (solved)

Fri Sep 25, 2015 4:07 pm

I got my 2nd raspberry pi2 for my friend and he has to use RCA output.
The problem is with video output.memory card loaded with Noobs and put it in pi 2 and plugged wireless keyboard (logitech) and powered on.
After powering pi2 the power led is glowing and act led blinks for less than 5 seconds and no video output on TV. But when i press 1,2 or 3 keys in keyboard something changes in TV and iam seeing something on tv when i press key 3(white background with something written ) for a glimpse.


What may be the problem ?
Adapter is 5 volt 2 amps.
memory card is class 10 sandisk 32gb.

User avatar
RaTTuS
Posts: 10549
Joined: Tue Nov 29, 2011 11:12 am
Location: North West UK
Contact: Twitter YouTube

Re: no rca output

Fri Sep 25, 2015 4:08 pm

How To ask Questions :- http://www.catb.org/esr/faqs/smart-questions.html
WARNING - some parts of this post may be erroneous YMMV

1QC43qbL5FySu2Pi51vGqKqxy3UiJgukSX
Covfefe

fruitoftheloom
Posts: 22702
Joined: Tue Mar 25, 2014 12:40 pm
Location: Delightful Dorset

Re: no rca output

Fri Sep 25, 2015 4:12 pm

sabareeshchambayil wrote:I got my 2nd raspberry pi2 for my friend and he has to use RCA output.
The problem is with video output.memory card loaded with Noobs and put it in pi 2 and plugged wireless keyboard (logitech) and powered on.
After powering pi2 the power led is glowing and act led blinks for less than 5 seconds and no video output on TV. But when i press 1,2 or 3 keys in keyboard something changes in TV and iam seeing something on tv when i press key 3(white background with something written ) for a glimpse.


What may be the problem ?
Adapter is 5 volt 2 amps.
memory card is class 10 sandisk 32gb.
Correctly wired Composite Cable ?

http://www.raspberrypi-spy.co.uk/2014/0 ... video-jack

http://www.modmypi.com/raspberry-pi/acc ... 3-x-rca-3m
Rather than negativity think outside the box !

Asus ChromeBox 3 Celeron is my other computer.

sabareeshchambayil
Posts: 26
Joined: Wed Aug 05, 2015 1:59 pm
Location: Kerala
Contact: Yahoo Messenger

Re: no rca output

Fri Sep 25, 2015 4:16 pm

Yes the sleeve is video then ground 3rd is right tip is left i checked it with multimeter

User avatar
mahjongg
Forum Moderator
Forum Moderator
Posts: 12874
Joined: Sun Mar 11, 2012 12:19 am
Location: South Holland, The Netherlands

Re: no rca output

Fri Sep 25, 2015 5:37 pm

Try pressing 4, as 3 and 4 are for PAL and NTSC composite video.

sabareeshchambayil
Posts: 26
Joined: Wed Aug 05, 2015 1:59 pm
Location: Kerala
Contact: Yahoo Messenger

Re: no rca output

Fri Sep 25, 2015 5:59 pm

When i press 3 and 4 i am getting a video signal for a fraction of second and i think it's starting of noobs installation windows(i am able to see noobs with feb 2015 something)

sabareeshchambayil
Posts: 26
Joined: Wed Aug 05, 2015 1:59 pm
Location: Kerala
Contact: Yahoo Messenger

Re: no rca output

Sat Sep 26, 2015 5:41 am

Ok
I managed to find the problem.

It's a picture setting in the tv and i changed it and now able to get picture correctly.

Return to “Beginners”