athos
Posts: 6
Joined: Mon Jan 13, 2014 12:37 pm

Plan 9 img not booting

Mon Jan 13, 2014 3:07 pm

Hi all,

I'm trying to set up a little web server running under Plan 9 on a Raspi.

I'm using the plan9.img at the "official" link and burning it using win32diskimager.

The storage is a 8GB micro SD card using a to-SD adaptor. It worked before using Plan9, and after that, I installed NOOBS and Raspbian before. As of now, I only can stare at a black monitor.

Help, please?

User avatar
AndyD
Posts: 2326
Joined: Sat Jan 21, 2012 8:13 am
Location: Melbourne, Australia
Contact: Website

Re: Plan 9 img not booting

Mon Jan 13, 2014 10:19 pm

I don't know why this doesn't work. The only thing I could suggest is first reformatting the card with the SD Association format tool.

athos
Posts: 6
Joined: Mon Jan 13, 2014 12:37 pm

Re: Plan 9 img not booting

Tue Jan 14, 2014 11:44 am

Hi Andy,
I just tried that, but the thing is not working with the Plan9 img file.
I also checked, and NOOBS works without any problem at all.

Could someone please check that the Plan9 img works on their raspi?

User avatar
RaTTuS
Posts: 10061
Joined: Tue Nov 29, 2011 11:12 am
Location: North West UK

Re: Plan 9 img not booting

Tue Jan 14, 2014 11:49 am

how new is that image ?
how new is your RPI?
do you need an updated kernel / blob files ?
How To ask Questions :- http://www.catb.org/esr/faqs/smart-questions.html
WARNING - some parts of this post may be erroneous YMMV

1QC43qbL5FySu2Pi51vGqKqxy3UiJgukSX
Covfefe

athos
Posts: 6
Joined: Mon Jan 13, 2014 12:37 pm

Re: Plan 9 img not booting

Fri Jan 17, 2014 11:32 am

RaTTuS wrote:how new is that image ?
how new is your RPI?
do you need an updated kernel / blob files ?

I don't really know if this is rellevant, but let's see:

The image is from last year.
My RPI was purchased when the Raspis were released.
I've no idea.

What I do know is that the image worked before on my raspi. But I can't remember if I installed it using dd, or win32imager.

User avatar
RaTTuS
Posts: 10061
Joined: Tue Nov 29, 2011 11:12 am
Location: North West UK

Re: Plan 9 img not booting

Fri Jan 17, 2014 12:00 pm

what does the SD card look like when you look at it in windows
How To ask Questions :- http://www.catb.org/esr/faqs/smart-questions.html
WARNING - some parts of this post may be erroneous YMMV

1QC43qbL5FySu2Pi51vGqKqxy3UiJgukSX
Covfefe

athos
Posts: 6
Joined: Mon Jan 13, 2014 12:37 pm

Re: Plan 9 img not booting

Fri Jan 17, 2014 5:20 pm

RaTTuS wrote:what does the SD card look like when you look at it in windows
It looks as a 58MB hard drive with 6MB of data in it.

Thanks for taking the time to help me out with this :)

athos
Posts: 6
Joined: Mon Jan 13, 2014 12:37 pm

Re: Plan 9 img not booting

Wed Jan 22, 2014 10:23 am

So....I'm bumping this, since I'm waiting for an answer.

If you (RaTTuS) don't know why isn't that working, please do tell me. It would be better to know that you cannot help me than to expect an answer. (No bitterness here or anything, is that it would be better to get an answer).

Anyways, many thanks all for the help. ;)

User avatar
RaTTuS
Posts: 10061
Joined: Tue Nov 29, 2011 11:12 am
Location: North West UK

Re: Plan 9 img not booting

Wed Jan 22, 2014 10:35 am

no No Idea [just noticed this thread again in my posts list] -
I was wondering if it was a firmware + newer RPi problem.

Someone else with more P9 knowledge will have to answer [http://www.raspberrypi.org/phpBB3/viewforum.php?f=80 ] forum may be able to help more than troubleshooting dunno
How To ask Questions :- http://www.catb.org/esr/faqs/smart-questions.html
WARNING - some parts of this post may be erroneous YMMV

1QC43qbL5FySu2Pi51vGqKqxy3UiJgukSX
Covfefe

athos
Posts: 6
Joined: Mon Jan 13, 2014 12:37 pm

Re: Plan 9 img not booting

Wed Jan 22, 2014 3:20 pm

Well, somehow I managed to get it booting, now I'm trying to set it up to boot using DHCP.

Many thanks to everyone!

neckTwi
Posts: 2
Joined: Fri May 23, 2014 10:18 am

Re: Plan 9 img not booting

Sun May 25, 2014 5:02 am

athos wrote:Well, somehow I managed to get it booting, now I'm trying to set it up to boot using DHCP.

Many thanks to everyone!
How could you manage get it booting? I couldn,t.. I used sdformatter and dd -b 1m. I really need help here.

Return to “Plan 9”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests