alfredox123
Posts: 28
Joined: Wed Apr 27, 2016 6:01 am

vnc and retropie

Tue Jun 07, 2016 10:43 pm

is posible to use vnc to update and scrap games through my main desktop? i dont have another monitor or tv near my desktop and the one that works with my rpi1 is to far away from modem, so when i have to update or scrap games on retropie, i have to move that tv to where the modem is and back where it was again. any suggestions?

dankcushions
Posts: 27
Joined: Sat Jun 13, 2015 10:40 am

Re: vnc and retropie

Wed Jun 08, 2016 9:06 am

if you're using the command line scraper, you just need to SSH in: https://github.com/RetroPie/RetroPie-Se ... hs-scraper

alfredox123
Posts: 28
Joined: Wed Apr 27, 2016 6:01 am

Re: vnc and retropie

Wed Jun 08, 2016 3:09 pm

but via ssh, you can select the image and description of the game? because there are various games or clones that can refer to the same rom you have on retropie

dankcushions
Posts: 27
Joined: Sat Jun 13, 2015 10:40 am

Re: vnc and retropie

Wed Jun 08, 2016 3:13 pm

alfredox123 wrote:but via ssh, you can select the image and description of the game? because there are various games or clones that can refer to the same rom you have on retropie
that's because the emulationstation scraper isn't very clever. the command line does it by hashes and should always get the right game.

Return to “Gaming”