User avatar
hanzelpeter
Posts: 75
Joined: Mon Jul 09, 2012 11:56 am

Re: Dispmanx VNC Server

Fri Aug 09, 2019 10:16 am

Can you provide why it fails? Any information by start from console?
I have checked LibreElec and it looks like it uses fkms overlay so I think dispmanx_vnc should work. (I dont't have RPI4 to test)

amilino
Posts: 98
Joined: Fri Feb 05, 2016 6:01 pm

Re: Dispmanx VNC Server

Sat Aug 10, 2019 4:02 am

It is not that it deosn't work at all. It just doesn't work on higher resolutions. Downsampling and option to specify resolution in config (what is possible with realvnc) would solve the problem.

I will do some testing and provide you with error.

amilino
Posts: 98
Joined: Fri Feb 05, 2016 6:01 pm

Re: Dispmanx VNC Server

Fri Feb 14, 2020 10:31 pm

I gave up on Dispmanx, as I cannot configure resolution, it can be done in /boot/config what I don't want.

Is there any other screen capture vnc server where you can specify resolution as parameter when you start the server? Also that can handle 4k?

Return to “Graphics programming”