ratherDashing
Posts: 39
Joined: Tue Jun 05, 2012 3:00 am

New OMXPlayer is borked

Tue Feb 05, 2013 12:43 am

whenever I run it I get: /usr/bin/omxplayer.bin: symbol lookup error: /usr/bin/omxplayer.bin: undefined symbol: vc_tv_get_display_state

I had no issues with the last version.

naicheben
Posts: 344
Joined: Sat Jan 28, 2012 12:28 pm
Contact: Website

Re: New OMXPlayer is borked

Tue Feb 05, 2013 3:53 pm

Had the same problem yesterday. On OmxplayerBuilds I found the reason why. The firmware does not correspond to the version of omxplayer. I solved it by downloading rpi-update (not raspi-update that comes with raspbian) and run rpi-update. It downloads the latest firmware and after a reboot some things improved like: omxplayer works again, mounting a USB-HD (1,5 TByte) is much quicker.

You can also try to downgrade to the previous version of omxplayer.

ratherDashing
Posts: 39
Joined: Tue Jun 05, 2012 3:00 am

Re: New OMXPlayer is borked

Tue Feb 05, 2013 8:27 pm

this still doesn't fix the issue. if someone downloaded the raspbian image and updated, omxplayer would not work.

the omxplayer should be reverted to the previous version or the firmware should be updated. the package is broken until one of those happens.

beta-tester
Posts: 1385
Joined: Fri Jan 04, 2013 1:57 pm
Location: de_DE

Re: New OMXPlayer is borked

Wed Feb 06, 2013 7:51 pm

i have the same problem since the last update :cry:
{ I only give negative feedback }
RPi B (256MB), B (512MB), B+, ZeroW; 2B; 3B, 3B+; 4B (4GB)

Return to “Raspberry Pi OS”