pwinwood
Posts: 78
Joined: Mon Jul 02, 2012 2:21 am
Location: Oxford, England

Broadcom BCM43143/2 not working with Buster

Thu Feb 13, 2020 9:35 pm

I have just upgraded my Raspberry Pi 2 B to the latest Raspbian release base on Debian Buster.
It does not have it's own Wifi adapter so I used a Broadcom red and black thing with two USB ears that I purchased with that Pi.
I think that was the standard at the time?
After the upgrade It does not connect to Wifi any more.
I have checked and recreated the WPA stuff.
These log messages seem to be pertinent:

[ 1971.607984] usb 1-1.4: new high-speed USB device number 6 using dwc_otg
[ 1971.739862] usb 1-1.4: New USB device found, idVendor=05e3, idProduct=0610, bcdDevice=32.98
[ 1971.739884] usb 1-1.4: New USB device strings: Mfr=0, Product=1, SerialNumber=0
[ 1971.739895] usb 1-1.4: Product: USB2.0 Hub
[ 1971.745972] hub 1-1.4:1.0: USB hub found
[ 1971.746480] hub 1-1.4:1.0: 4 ports detected
[ 1972.077961] usb 1-1.4.1: new high-speed USB device number 7 using dwc_otg
[ 1972.211020] usb 1-1.4.1: New USB device found, idVendor=0a5c, idProduct=bd1e, bcdDevice= 0.01
[ 1972.211036] usb 1-1.4.1: New USB device strings: Mfr=1, Product=2, SerialNumber=3
[ 1972.211044] usb 1-1.4.1: Product: Remote Download Wireless Adapter
[ 1972.211051] usb 1-1.4.1: Manufacturer: Broadcom
[ 1972.211059] usb 1-1.4.1: SerialNumber: 000000000001
[ 1972.213642] brcmfmac: brcmf_fw_alloc_request: using brcm/brcmfmac43143 for chip BCM43143/2
[ 1972.472831] brcmfmac: brcmf_fw_alloc_request: using brcm/brcmfmac43143 for chip BCM43143/2
[ 1972.472919] brcmfmac: brcmf_c_process_clm_blob: no clm_blob available (err=-2), device may have limited channels available
[ 1972.473548] brcmfmac: brcmf_c_preinit_dcmds: Firmware: BCM43143/2 wl0: Apr 3 2014 04:43:32 version 6.10.198.66 (r467479) FWID 01-32bd010e
[ 1972.829622] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_UP): wlan0: link is not ready
[ 1972.829692] brcmfmac: power management disabled
[ 1980.936850] brcmfmac: brcmf_run_escan: error (-52)
[ 1980.936868] brcmfmac: brcmf_cfg80211_scan: scan error (-52)

Is there a CLM module for the BCM 43143/2 ?

Paul.

Return to “Raspbian”