Page 1 of 1

WPA_GUI

Posted: Mon Oct 05, 2015 2:53 pm
by Zhendos
Dear RB PI community;

today I've succesfully written RaspBerry Jessie to another Micro SD card.
After the OS started up, on the UI I've nothing more than a trash.

I've tried into the turminal the following lines:

Code: Select all

sudo open wpa_gui
open wpa_gui
open wpa_cli
sudo open wpa_cli

None of the commands let me open the WPA_GUI for my Wi-Fi.

Any suggestions?

Re: WPA_GUI

Posted: Mon Oct 05, 2015 3:01 pm
by metalj
Wpa_gui is officially gone.

Re: WPA_GUI

Posted: Mon Oct 05, 2015 3:15 pm
by fruitoftheloom
Zhendos wrote:Dear RB PI community;

today I've succesfully written RaspBerry Jessie to another Micro SD card.
After the OS started up, on the UI I've nothing more than a trash.

I've tried into the turminal the following lines:

Code: Select all

sudo open wpa_gui
open wpa_gui
open wpa_cli
sudo open wpa_cli

None of the commands let me open the WPA_GUI for my Wi-Fi.

Any suggestions?
Do you not have a Task Bar running acrooss the top of the Desktop :?:

Maybe the image is extending outside the size of your screen :?:

Re: WPA_GUI

Posted: Mon Oct 05, 2015 3:34 pm
by Zhendos
I got a menu bar, but there isn't sometimes as a "Wifi Config" or something.
There should be a command to open such a config?

Re: WPA_GUI

Posted: Mon Oct 05, 2015 3:43 pm
by fruitoftheloom
Zhendos wrote:I got a menu bar, but there isn't sometimes as a "Wifi Config" or something.
There should be a command to open such a config?
You stated in original post you only had waste basket...

There is a Network Icon top right (2 screens)

Re: WPA_GUI

Posted: Mon Oct 05, 2015 4:36 pm
by Zhendos
Once I click on the 2 desktop icons it opens a textfield with the next String
"No wireless interfaces found"

Re: WPA_GUI

Posted: Mon Oct 05, 2015 9:17 pm
by spl23
Have you got a supported wi-fi device plugged into the USB port? The message you are seeing indicates that the Pi cannot find any wi-fi hardware, which means you either don't have a dongle plugged in, the dongle is broken, or the dongle doesn't have a compatible driver.

Re: WPA_GUI

Posted: Mon Oct 05, 2015 9:33 pm
by fruitoftheloom
Zhendos wrote:Once I click on the 2 desktop icons it opens a textfield with the next String
"No wireless interfaces found"
Plug in WiFi Adaptor and post output of

Code: Select all

lsusb