Ralph Corderoy
Posts: 10
Joined: Sat Sep 10, 2011 10:59 am
Contact: Website

Blog Post Comment Failed to Appear Despite Assigned ID

Thu Feb 12, 2015 8:34 am

Hi, I posted a comment on http://www.raspberrypi.org/school-weath ... nt-1204191 yesterday, roughly around 10:13 +0000. As you can see from that URL, I got a comment number, 1204191, but the comment didn't appear when the page reloaded. I waited and re-tried, on and off. It's still not there a day later. Comments on that post that surround my missing one in ID order are
  • * 1204118 07:09am by tzj, -73 earlier.
    * 1204193 10:14am by Liz, only +2 later.
I'll re-submit it in a moment, but was there a known blog problem yesterday, with comments going missing? Otherwise, I think it's concerning that I could be allocated an ID, but the comment not appear, and it could do with a bit of investigation to see how common it might be.

Ralph Corderoy
Posts: 10
Joined: Sat Sep 10, 2011 10:59 am
Contact: Website

Re: Blog Post Comment Failed to Appear Despite Assigned ID

Thu Feb 12, 2015 3:16 pm

OK, I posted a minor comment on the same thread and it appeared almost instantly: http://www.raspberrypi.org/school-weath ... nt-1204794

My re-post of the missing comment was again given an ID and *again* hasn't appeared: http://www.raspberrypi.org/school-weath ... nt-1204797

Whom should I contact to diagnose the problem? It's presumably not my account since my minor comment appeared. So perhaps it's the missing comments' content. I couldn't find an `raspberrypi.org web infrastructure' forum, so this is presumably the best place to enquire?

User avatar
abishur
Posts: 4477
Joined: Thu Jul 28, 2011 4:10 am
Location: USA
Contact: Website

Re: Blog Post Comment Failed to Appear Despite Assigned ID

Thu Feb 12, 2015 3:41 pm

Hi Ralph you don't actually need to contact anyone, there are a multitude of reasons your post might not have gone through and unfortunately is very unlikely that the reason is software glitch that is only affecting you. Plausible things range from It was a first post to it was flagged as spam to it was deemed inappropriate/out of line.
Dear forum: Play nice ;-)

Ralph Corderoy
Posts: 10
Joined: Sat Sep 10, 2011 10:59 am
Contact: Website

Re: Blog Post Comment Failed to Appear Despite Assigned ID

Thu Feb 12, 2015 5:01 pm

Thanks for the reply. I've probably commented before on the blog, and if not, there's three recent comments made, all on the same blog post, and the second one appeared when the page reloaded and gave me the comment ID, so "first post" doesn't look to be the issue. That really only leaves the comment content being mistaken as spam. There's nothing controversial in it. There are moderators for the forums, who does the same job for blog comments? Mythic Beasts take care of it on a high level, do they get involved in the nitty-gritty too? If I'd just made another "Ooo, I'd be happy to pay for a weather station too" comment, I wouldn't be trying to hard to get it to appear. :-)

User avatar
abishur
Posts: 4477
Joined: Thu Jul 28, 2011 4:10 am
Location: USA
Contact: Website

Re: Blog Post Comment Failed to Appear Despite Assigned ID

Thu Feb 12, 2015 5:07 pm

The moderators here in the forum are also responsible for the comments on the front page (to the best of my knowledge mystic beasts does not do anything with it). We do not censor dissenting onions, but we do moderate overt attacking of other users (not saying that's what you did, just giving an example of what we would flag)
Dear forum: Play nice ;-)

Ralph Corderoy
Posts: 10
Joined: Sat Sep 10, 2011 10:59 am
Contact: Website

Re: Blog Post Comment Failed to Appear Despite Assigned ID

Thu Feb 12, 2015 5:25 pm

No, didn't mention any user, by name or scandalous reputation. :-)

So does the blog-post interface with your moderator's hat on let you see comments that may have been mistakenly tagged as spam, e.g. 1204191 at http://www.raspberrypi.org/school-weath ... nt-1204191 Or anything else to help train the system as to what's ham or spam?

I'll probably just email in the information instead, but was trying to avoid adding to Liz's workload by having the appropriate person interested in the thread see it. :-)

jamesh
Raspberry Pi Engineer & Forum Moderator
Raspberry Pi Engineer & Forum Moderator
Posts: 26850
Joined: Sat Jul 30, 2011 7:41 pm

Re: Blog Post Comment Failed to Appear Despite Assigned ID

Thu Feb 12, 2015 5:35 pm

If you have had one post on the blog accepted, then any further posts should appear without being moderated. It sounds like you have had one accepted, so try posting again. There will be no moderation reason for it them not appearing.
Principal Software Engineer at Raspberry Pi (Trading) Ltd.
Contrary to popular belief, humorous signatures are allowed.
I've been saying "Mucho" to my Spanish friend a lot more lately. It means a lot to him.

Ralph Corderoy
Posts: 10
Joined: Sat Sep 10, 2011 10:59 am
Contact: Website

Re: Blog Post Comment Failed to Appear Despite Assigned ID

Thu Feb 12, 2015 5:48 pm

Good to know, but I've tried again as you suggest and still nothing. To recap, I've made four comments on the same blog post. In order, they're
  1. http://www.raspberrypi.org/school-weath ... nt-1204191
  2. http://www.raspberrypi.org/school-weath ... nt-1204794
  3. http://www.raspberrypi.org/school-weath ... nt-1204797
  4. http://www.raspberrypi.org/school-weath ... nt-1205018
The second, a minor comment, appeared. The other three, with largely the same content, haven't.

User avatar
liz
Raspberry Pi Foundation Employee & Forum Moderator
Raspberry Pi Foundation Employee & Forum Moderator
Posts: 5212
Joined: Thu Jul 28, 2011 7:22 pm
Contact: Website

Re: Blog Post Comment Failed to Appear Despite Assigned ID

Thu Feb 12, 2015 6:06 pm

That really is weird - unfortunately I can't check the spam folder (it auto-empties periodically because we get thousands a day), but your comments definitely haven't been put in the non-spam trash folder by anyone. Can you let me know what name you're posting under there? I'll have a fiddle with the account and see if there's anything odd going on there.
Director of Communications, Raspberry Pi

Ralph Corderoy
Posts: 10
Joined: Sat Sep 10, 2011 10:59 am
Contact: Website

Re: Blog Post Comment Failed to Appear Despite Assigned ID

Thu Feb 12, 2015 6:16 pm

Thanks. Name: Ralph Corderoy. Email: ralph-raspi ;) inputplus.co.uk. Website: https://plus.google.com/+RalphCorderoy

Sorry for the hassle, but I thought it might be of interest to find out what's happening. :-)

User avatar
liz
Raspberry Pi Foundation Employee & Forum Moderator
Raspberry Pi Foundation Employee & Forum Moderator
Posts: 5212
Joined: Thu Jul 28, 2011 7:22 pm
Contact: Website

Re: Blog Post Comment Failed to Appear Despite Assigned ID

Thu Feb 12, 2015 6:27 pm

Well, colour me stumped - there's no sign of you. All I can suggest is that you try again; can you drop me an email when you next comment so I can see whether things are lining up properly?
Director of Communications, Raspberry Pi

Ralph Corderoy
Posts: 10
Joined: Sat Sep 10, 2011 10:59 am
Contact: Website

Re: Blog Post Comment Failed to Appear Despite Assigned ID

Thu Feb 12, 2015 6:42 pm

Thanks Liz, I'll try again during normal UK working hours tomorrow, so as to not take up your evening, and email you promptly afterwards.

Return to “General discussion”