tajiknomi
Posts: 11
Joined: Thu Jan 01, 2015 2:52 pm

Running Tkinter on PI remotely

Sat Jan 17, 2015 11:34 am

I'm Connected to my PI on my Home Network.I'm using PUTTY to use the Interface of PI.

Whenever i try to Run a Gui program i-e tkinter, It doesn't Run Directly on PI, i had to copy "Xauthority" everytime i boot the PI using following Command in Shell.
"sudo cp ~pi/.Xauthority ~root/"
Then i'm able to run tkinter on PI, Its Irritating that i had to do this Everytime on Boot, Any Solution ?

ghans
Posts: 7882
Joined: Mon Dec 12, 2011 8:30 pm
Location: Germany

Re: Running Tkinter on PI remotely

Sat Jan 17, 2015 1:00 pm

Does your program need root privileges (is invoked by sudo ?)


ghans
• Don't like the board ? Missing features ? Change to the prosilver theme ! You can find it in your settings.
• Don't like to search the forum BEFORE posting 'cos it's useless ? Try googling : yoursearchtermshere site:raspberrypi.org

tajiknomi
Posts: 11
Joined: Thu Jan 01, 2015 2:52 pm

Re: Running Tkinter on PI remotely

Sat Jan 17, 2015 1:03 pm

Yes, Because i'm accessing the GPIO as well....

My program = https://dl.dropboxusercontent.com/u/16158781/all.py

ghans
Posts: 7882
Joined: Mon Dec 12, 2011 8:30 pm
Location: Germany

Re: Running Tkinter on PI remotely

Sat Jan 17, 2015 4:15 pm

Perhaps try using "gksudo" instead of "sudo" ?

ghans
• Don't like the board ? Missing features ? Change to the prosilver theme ! You can find it in your settings.
• Don't like to search the forum BEFORE posting 'cos it's useless ? Try googling : yoursearchtermshere site:raspberrypi.org

tajiknomi
Posts: 11
Joined: Thu Jan 01, 2015 2:52 pm

Re: Running Tkinter on PI remotely

Sun Jan 18, 2015 2:13 pm

ghans wrote:Perhaps try using "gksudo" instead of "sudo" ?

ghans
That Worked like Charm,, thanks Bro :)

Return to “General discussion”