Takenover83
Posts: 166
Joined: Mon Sep 02, 2013 5:39 am

Swap/Zram not being used?

Fri Sep 20, 2013 8:53 pm

Why is my swap/zram not being used? I have swappiness set to 10.
Image

This is on Raspbian.

User avatar
AndrewS
Posts: 3625
Joined: Sun Apr 22, 2012 4:50 pm
Location: Cambridge, UK
Contact: Website

Re: Swap/Zram not being used?

Sun Sep 22, 2013 12:36 am

Because you've still got 284MB of free memory, so there's no reason for swap to start being used yet...

Takenover83
Posts: 166
Joined: Mon Sep 02, 2013 5:39 am

Re: Swap/Zram not being used?

Sun Sep 22, 2013 1:55 am

So that 360MB used, and 14MB is a mis interpretation by me?

User avatar
AndrewS
Posts: 3625
Joined: Sun Apr 22, 2012 4:50 pm
Location: Cambridge, UK
Contact: Website

Re: Swap/Zram not being used?

Sun Sep 22, 2013 2:27 am

Exactly, it's a very common misinterpretation - see http://www.google.com/search?q=linux+free+memory for more info.

Takenover83
Posts: 166
Joined: Mon Sep 02, 2013 5:39 am

Re: Swap/Zram not being used?

Sun Sep 22, 2013 3:35 am

Ah, sorry for the confusion. After a little google education, I now understand.

Return to “General discussion”