Vctrsnts
Posts: 34
Joined: Mon Sep 02, 2013 10:20 am
Contact: Website

Error with amule and RPI

Sun Apr 15, 2018 12:05 pm

Hi

I have this configuration :
  • * Raspberry pi ( model B 512Mb )
    * Raspbian Strech
    * External HD
    * aMule 2.3.2-1
The problem is when the RPI is booting and the daemon of amule start I show this message :

Code: Select all

[FAILED] Failed to start LSB: Daemonized version of aMule...
See 'systemctl status amule-daemon.service' for details
Login with my user and use the comand and see this :

Code: Select all

amule-daemon.service - LSB: Daemonized version of aMule
Loaded : loaded ( /etc/init.d/amule-daemon; generated; vendor preset : enable )
Active : faile ( Result: exit-code) since Sat 2018-04-07
Docs : man: system-sysv-generator(8)
Proces : 277 ExecStart=/etc/init.d/amule-daemon start (code=exited, status=1/ FAILURE)
CGroup : /system.slice/amule-daemon.service
 - 299 /usr/bin/amuled -f

systemd[1]: Starting LSB: Daemonized version of aMule...
amule-daemon[277]: Aborted
systemd[1]: amule.daemon.servei: Control process exited, code=exited status=1
systemd[1]: Failed to start LSB: Daemonized version of aMule
systemd[1]: amule-daemon.service: Unit entered failed state.
systemd[1]: amule-daemon.service: Failed with result 'exit-code'
I have been doing tests of changing the configuration and what I have been able to see, is that in the file

Code: Select all

/etc/default/amule.conf
I have been doing tests with the file and I have seen that if in the variable amule_user and the variable amule_dir you do not put anything, it starts correctly, but using the root directory.

However if you put the user and directory that you want to use does not start and gives the error message.

In the case that it does not start, I started it myself:

Code: Select all

/etc/init.d/amule-daemon start
And the same message appears to me, but as it also happens at the beginning, sometimes it starts correctly and sometimes it does not.

Has someone else pass you, knows where the problem may be. It is that in previous versions I did not have this error.

Thanks if you can help

Vctrsnts
Posts: 34
Joined: Mon Sep 02, 2013 10:20 am
Contact: Website

Re: Error with amule and RPI

Tue Jun 26, 2018 5:23 pm

Anything see this problem??

Any person for help??

thanks a lot

raspberry365
Posts: 1
Joined: Mon Jul 16, 2018 9:23 pm

Re: Error with amule and RPI

Mon Jul 16, 2018 9:51 pm

Tried this:

In the file .amule delete all files everything expect amule.conf file

edite the file:
/etc/default/amule-daemon

Once created the new user, we must configure the daemon to use it to run aMule:

pi@raspberrypi ~ $ sudo nano /etc/default/amule-daemon

Modify the file like this:

# Configuration for /etc/init.d/amule-daemon

# The init.d script will only run if this variable non-empty.
AMULED_USER="amule"

# You can set this variable to make the daemon use an alternative HOME.
# The daemon will use $AMULED_HOME/.aMule as the directory, so if you
# want to have $AMULED_HOME the real root (with an Incoming and Temp
# directories), you can do `ln -s . $AMULED_HOME/.aMule`.
AMULED_HOME="/home/amule"

then run the command amuled -f
restart the raspberry

test :
sudo /etc/init.d/amule-daemon restart
or
sudo /etc/init.d/amule-daemon restart

thunder2k
Posts: 11
Joined: Fri Apr 20, 2018 1:18 am

Re: Error with amule and RPI

Wed Sep 05, 2018 3:17 pm

Hi,
I'm having similar issues.

It starts correctly on boot, but if I run

Code: Select all

sudo /etc/init.d/amule-daemon status
it gives me the following output

Code: Select all

● amule-daemon.service - LSB: Daemonized version of aMule.
   Loaded: loaded (/etc/init.d/amule-daemon; generated; vendor preset: enabled)
   Active: failed (Result: exit-code) since Wed 2018-09-05 16:08:53 IST; 22s ago
     Docs: man:systemd-sysv-generator(8)
  Process: 27433 ExecStop=/etc/init.d/amule-daemon stop (code=exited, status=0/SUCCESS)
  Process: 27851 ExecStart=/etc/init.d/amule-daemon start (code=exited, status=1/FAILURE)
   CGroup: /system.slice/amule-daemon.service
           ├─27862 /usr/bin/amuled -f
           └─27925 amuleweb --amule-config-file=/home/amule/.aMule/amule.conf

Sep 05 16:08:51 plexpi systemd[1]: Starting LSB: Daemonized version of aMule....
Sep 05 16:08:53 plexpi amule-daemon[27851]: Starting aMule daemon: amuledAborted
Sep 05 16:08:53 plexpi amule-daemon[27851]:  failed!
Sep 05 16:08:53 plexpi systemd[1]: amule-daemon.service: Control process exited, code=exited status=1
Sep 05 16:08:53 plexpi systemd[1]: Failed to start LSB: Daemonized version of aMule..
Sep 05 16:08:53 plexpi systemd[1]: amule-daemon.service: Unit entered failed state.
Sep 05 16:08:53 plexpi systemd[1]: amule-daemon.service: Failed with result 'exit-code'.
Then, if I run

Code: Select all

sudo /etc/init.d/amule-daemon restart
it doesn't actually restart (pids are the same) but it then gives me the correct output:

Code: Select all

● amule-daemon.service - LSB: Daemonized version of aMule.
   Loaded: loaded (/etc/init.d/amule-daemon; generated; vendor preset: enabled)
   Active: active (running) since Wed 2018-09-05 16:11:07 IST; 2s ago
     Docs: man:systemd-sysv-generator(8)
  Process: 28388 ExecStart=/etc/init.d/amule-daemon start (code=exited, status=0/SUCCESS)
   CGroup: /system.slice/amule-daemon.service
           ├─27862 /usr/bin/amuled -f
           └─27925 amuleweb --amule-config-file=/home/amule/.aMule/amule.conf

Sep 05 16:11:06 plexpi systemd[1]: Starting LSB: Daemonized version of aMule....
Sep 05 16:11:07 plexpi systemd[1]: Started LSB: Daemonized version of aMule..
Any clues?

Return to “General discussion”