azizeh1356
Posts: 1
Joined: Wed Jan 03, 2018 9:20 am

Fatal server error:

Wed Jan 03, 2018 9:42 am

hi I install SLES-12-SP2-ARM-X11-raspberrypi3_aarch64.aarch64-2016.10.04-GM.raw.xz on Raspberry pi 3 model b and run it ok. when I want to run a processing export file for Linux 64 have this problem
I run it with this command : " xinit ./filename"
do I use right command ?
then after run have this error :" Fatal server error:
Server is already active for display 0
If this server is no longer running, remove /tmp/.X0-lock
and start again."
i remove /tmp/.X0-lock , that say in linked below
" https://www.x.org/wiki/FAQErrorMessages/#index5h2 "
then i run again see error 6 in the linked above that is " _XSERVTransSocketINETCreateListener: ...SocketCreateListener() failed
_XSERVTransMakeAllCOTSServerListeners: server already running
Fatal server error:
Cannot establish any listening sockets - Make sure an X server isn't already running "

i don't what is my mistake?
please help me
thanks

User avatar
thagrol
Posts: 706
Joined: Fri Jan 13, 2012 4:41 pm
Location: Darkest Somerset, UK
Contact: Website

Re: Fatal server error:

Wed Jan 03, 2018 1:55 pm

So you're running "./filename" from the command line. How did you get to it? Via ssh, booting to console or opening a terminal in the desktop?

If the last of these, try running "./filename" rather than "xinit ./filename" as the X server is already running.
Note to self: don't feed the trolls
If you believe "L'enfer, c'est les autres" (Hell is other people) have you considered that it may be of your own making?

Return to “General discussion”

Who is online

Users browsing this forum: davidcoton, markkuk and 48 guests