mmkw43
Posts: 544
Joined: Tue Dec 24, 2013 6:18 pm

PI3 bluetooth audio no go

Tue Jun 06, 2017 12:58 pm

Brand new install of latest raspian on a PI3 I'm using as an MP3 player.

Bluetooth is installed and yes, will pair with my device. (SANWU bluetooth amplifier -- ebay).

I can't connect at all. "connection failed use the audio menu to connect to this device" ?
ok, so that must mean menu > sound > pulseaudio volume control > "fatal error unable to connect to pulseaudio ok"
menu > audio device settings > bcm2835 alsa

Tried this --
https://www.raspberrypi.org/magpi/bluet ... erry-pi-3/

same results. the PI finds the device and pairs to it but nothing more. I've tried everything again and again.
I've given up but thought it worth asking to see if there's a solution. -- thank you

recklessfb
Posts: 37
Joined: Wed Jul 06, 2016 12:26 am

Re: PI3 bluetooth audio no go

Tue Jun 06, 2017 11:21 pm

This method should work. Also get rid of blueman if you have it installed.
https://www.raspberrypi.org/blog/anothe ... -raspbian/

mmkw43
Posts: 544
Joined: Tue Dec 24, 2013 6:18 pm

Re: PI3 bluetooth audio no go

Wed Jun 07, 2017 2:46 pm

Ok -- looks like details need to be worked out with all of this so I won't pursue it. So, is there a reliable bluetooth xmtr/rcvr combination that works well with the PI and hopefully class 1 as well ? Just need to listen to my MP3's outside with zero hassle.

(Or I reinstall that 1 watt FM transmitter I was using that was throwing RF everywhere -- no thanks).

-- thank you

TomGeorge
Posts: 16
Joined: Mon Oct 14, 2013 3:16 pm

Re: PI3 bluetooth audio no go

Wed Jun 21, 2017 7:05 pm

recklessfb wrote:This method should work. Also get rid of blueman if you have it installed.
https://www.raspberrypi.org/blog/anothe ... -raspbian/
Purged blueman
Followed instruction in the above link to pair with bluetooth speaker but then "connection failed Use audio menu to collect this device" Preferences/Audio Device settings gives only one option bcm2835 Alsa mixer. Sound &Video option is pulseaudio volume control selection gives Fatal Error: Unable to connect to pulseaudio.

Any suggestions of how to fix this problem.

Return to “General discussion”