solo2500
Posts: 123
Joined: Sat Jul 09, 2016 12:38 am

Can't connect to internet?

Wed Aug 03, 2016 4:56 pm

I am using a raspberry pi 3b and have the latest raspbian installed.
When I connect to my WiFi (using the GUI) nothing happens. The icon has a small x in it. When I run the command ifconfig under lo it says LOOPBACK RUNNING... I have never seen that before?
I changed my router slightly today. I had to reset the password... my other Rpi3b had no problem?
Help!
I'm a total novice, non-programer (...basically a hack.)

FinlayDaG33k
Posts: 14
Joined: Mon Feb 22, 2016 5:56 pm

Re: Can't connect to internet?

Wed Aug 03, 2016 5:39 pm

does the wireless interface show up under `ifconfig`? (eg. wlan0)

solo2500
Posts: 123
Joined: Sat Jul 09, 2016 12:38 am

Re: Can't connect to internet?

Wed Aug 03, 2016 5:51 pm

FinlayDaG33k wrote:does the wireless interface show up under `ifconfig`? (eg. wlan0)
yes...
Link encap:Ethernet HWaddr ...

do you need the entire message?
I'm a total novice, non-programer (...basically a hack.)

SonOfAMotherlessGoat
Posts: 690
Joined: Tue Jun 16, 2015 6:01 am

Re: Can't connect to internet?

Wed Aug 03, 2016 5:53 pm

Yes
Account Inactive

solo2500
Posts: 123
Joined: Sat Jul 09, 2016 12:38 am

Re: Can't connect to internet?

Wed Aug 03, 2016 6:08 pm

pi@raspberrypi:~ $ ifconfig
eth0 Link encap:Ethernet HWaddr b8:27:eb:a6:cb:5c
inet addr:192.168.1.13 Bcast:192.168.1.255 Mask:255.255.255.0
inet6 addr: fe80::c68f:644a:f822:dbf8/64 Scope:Link
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:17381 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:18400 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:1000
RX bytes:1799639 (1.7 MiB) TX bytes:19609370 (18.7 MiB)

lo Link encap:Local Loopback
inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
UP LOOPBACK RUNNING MTU:65536 Metric:1
RX packets:221 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:221 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:1
RX bytes:18228 (17.8 KiB) TX bytes:18228 (17.8 KiB)

wlan0 Link encap:Ethernet HWaddr b8:27:eb:f3:9e:09
inet6 addr: fe80::61ff:99b5:63fc:36c7/64 Scope:Link
UP BROADCAST MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:157 errors:0 dropped:157 overruns:0 frame:0
TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:1000
RX bytes:58162 (56.7 KiB) TX bytes:0 (0.0 B)
I'm a total novice, non-programer (...basically a hack.)

solo2500
Posts: 123
Joined: Sat Jul 09, 2016 12:38 am

Re: Can't connect to internet?

Wed Aug 03, 2016 8:40 pm

figured it out...

Deleted /etc/wpa_supplicant/wpa_supplicant.conf entries... then reconnected...
I'm a total novice, non-programer (...basically a hack.)

User avatar
FrankA
Posts: 8
Joined: Tue Jul 19, 2016 11:58 am

Re: Can't connect to internet?

Mon Aug 08, 2016 7:19 am

I need an advice too. Internet connection disappear when I reboot router. And doesn't connect before rebooting Raspberry. There is an error: signal 15 received. I try to add "wireless power off" in the interface. But there's no result. What can I do?

Return to “General discussion”