femindharamshi10
Posts: 102
Joined: Thu Jan 07, 2016 1:28 pm

php error 500

Fri Mar 25, 2016 2:35 pm

i have set up a apache2 web server on my pi and install php5 and all.
i places a simple php in the server and when i run it, it says,
<pi-ip-address> page isn’t working
<pi-ip-address> is currently unable to handle this request.
500



how do i fix this ?

pksato
Posts: 295
Joined: Fri Aug 03, 2012 5:25 pm
Location: Brazil

Re: php error 500

Fri Mar 25, 2016 4:36 pm

femindharamshi10 wrote:i have set up a apache2 web server on my pi and install php5 and all.
i places a simple php in the server and when i run it, it says,
<pi-ip-address> page isn’t working
<pi-ip-address> is currently unable to handle this request.
500
how do i fix this ?
Hi, Sorry.
I don't know how fix it.
I don't know that causing this error.

You need to check apache error log to see that is cause of this error.
Open a root shell on rpi and run
tail -f /var/logs/apache2/error.log
and from browser, access php script.
If not understand the log, copy relevant text (not screenshot) and past here.

tip.:
If accessing rpi from other computer using ssh on a graphical environment, or is on local (rpi) gui, you can copy text only selecting, and past using middle mouse button. Or using copy/past option on terminal emulator menu. Also, is possible to copy and past using text only console, but, need to run gpm daemon.

femindharamshi10
Posts: 102
Joined: Thu Jan 07, 2016 1:28 pm

Re: php error 500

Fri Mar 25, 2016 6:21 pm

pksato wrote:
femindharamshi10 wrote:i have set up a apache2 web server on my pi and install php5 and all.
i places a simple php in the server and when i run it, it says,
<pi-ip-address> page isn’t working
<pi-ip-address> is currently unable to handle this request.
500
how do i fix this ?
Hi, Sorry.
I don't know how fix it.
I don't know that causing this error.

You need to check apache error log to see that is cause of this error.
Open a root shell on rpi and run
tail -f /var/logs/apache2/error.log
and from browser, access php script.
If not understand the log, copy relevant text (not screenshot) and past here.

tip.:
If accessing rpi from other computer using ssh on a graphical environment, or is on local (rpi) gui, you can copy text only selecting, and past using middle mouse button. Or using copy/past option on terminal emulator menu. Also, is possible to copy and past using text only console, but, need to run gpm daemon.
i got the error. there was a syntax error in the php script. usually web servers show the php error but apache2 and php5 showed it like that the page is not working

Return to “General discussion”