charlelie
Posts: 7
Joined: Tue Jun 26, 2012 3:54 pm
Location: France

Compiling Quake III fails on Debian 012-06-18-wheezy-beta

Tue Jun 26, 2012 9:25 pm

Hi

I'm trying to compile Q3 but I have an error.
I'm following this tuto : http://www.raspberrypi.org/phpBB3/viewt ... 11&p=83593

Anyway it stops with a fatal error -
GLES/gl.h: no such file or directory compilation terminated
, on files depending on renderer/qgl.h

In the specified line in qgl.h, where is

Code: Select all

#ifdef VCMODS_OPENGLES
#include <GLES/gl.h>
The gl.h exists in /opt/vc/include/GLES

Do you have any idea ?
Thank you

jerry.tk
Posts: 63
Joined: Sat Apr 07, 2012 6:26 am
Location: CZ
Contact: Website

Re: Compiling Quake III fails on Debian 012-06-18-wheezy-bet

Wed Jun 27, 2012 7:14 am

There were some changes in the build script recently. Try following this recipe: Compiling Quake3 on Raspbian. Do not worry about Raspbian being mentioned there, it applies to plain Debian too.

charlelie
Posts: 7
Joined: Tue Jun 26, 2012 3:54 pm
Location: France

Re: Compiling Quake III fails on Debian 012-06-18-wheezy-bet

Fri Jun 29, 2012 8:45 pm

You are right ! Thank you very much. Q3 works now ! (but unlike others, I don't have 60 fps and its a quite unplayable on bigs maps with < 20 fps, like on the 3th map)

Tip : to show FPS, push tild and type

Code: Select all

/cg_drawfps 1
Before, a was having opengl init error. Because binaries found here were not for wheezy or the current firmware, I guess.
eglCreateWindowSurface() failed
----- CL_Shutdown -----
RE_Shutdown( 1 )
-----------------------
GLimp_Init() - could not load OpenGL subsystem

Return to “Debian”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests