pundit
Posts: 11
Joined: Sat Jul 07, 2018 10:01 pm

Is my cam dead?

Wed Feb 20, 2019 6:33 am

Hi guys,

The other day my cam (Raspberry Pi Camera Module V2) that was attached to my monitor fell on to the desk, a fall of maybe 30cm.

Since then I have had no connectivity to my camera module. When I type in the address, I get the error:

"Error in RaspiMJPEG:
Restart RaspiMJPEG (./RPi_Cam_Web_Interface_Installer.sh start) or the whole RPi."

I have since done this and had no luck with it.

I have removed and reinstalled it and when I tried to start the Rpi Cam I get this error:

sh: 1 /var/www/html/macros/error_hard.sh: Permission denied
nmal: nmal_component_could not create create component 'vc.ril.camera' (1)

Is my cam dead from the drop? How can I make sure that it is the camera?

Thank you so much in advance for your help.

:roll: :roll:

User avatar
Burngate
Posts: 5882
Joined: Thu Sep 29, 2011 4:34 pm
Location: Berkshire UK Tralfamadore
Contact: Website

Re: Is my cam dead?

Wed Feb 20, 2019 11:36 am

30cm (a foot to many of us) is enough to do damage, but first, have you checked the ribbon cable is properly seated at both ends?
And the connection between the camera module and the PCB?

It might be worthwhile undoing and remaking all those connections.

https://www.raspberrypi.org/documentati ... /camera.md

User avatar
HermannSW
Posts: 1234
Joined: Fri Jul 22, 2016 9:09 pm
Location: Eberbach, Germany
Contact: Website Twitter YouTube

Re: Is my cam dead?

Wed Feb 20, 2019 12:03 pm

pundit wrote:
Wed Feb 20, 2019 6:33 am
Is my cam dead from the drop? How can I make sure that it is the camera?
What is the output of

Code: Select all

vcgencmd get_camera
?
bookmark list: https://stamm-wilbrandt.de/en/Raspberry_camera.html

https://github.com/Hermann-SW/Raspberry_v1_camera_global_external_shutter
https://github.com/Hermann-SW/fork-raspiraw
https://github.com/Hermann-SW/userland
https://twitter.com/HermannSW

pundit
Posts: 11
Joined: Sat Jul 07, 2018 10:01 pm

Re: Is my cam dead?

Thu Feb 21, 2019 8:21 am

HermannSW wrote:
Wed Feb 20, 2019 12:03 pm
pundit wrote:
Wed Feb 20, 2019 6:33 am
Is my cam dead from the drop? How can I make sure that it is the camera?
What is the output of

Code: Select all

vcgencmd get_camera
?
Supported=1 detected=0

:? :?

Return to “Camera board”