neil2909
Posts: 26
Joined: Sun Jul 01, 2012 7:23 am

sendmail problem

Wed Jul 11, 2012 7:32 pm

hi,
I'm trying to set up sendmail on wheezy but I can't seem to get it to send.

from the result shown below can anyone point me in the right direction?

pi@nlre /etc $ sudo echo "subject; test" | /usr/lib/sendmail -v neil@nlre.co.uk
neil@nlre.co.uk... Connecting to [127.0.0.1] via relay...
220 nlre.co.uk ESMTP Sendmail 8.14.4/8.14.4/Debian-2.1; Wed, 11 Jul 2012 19:27:04 GMT; (No UCE/UBE) logging access from: localhost(OK)-localhost [127.0.0.1]
>>> EHLO nlre.co.uk
250-nlre.co.uk Hello localhost [127.0.0.1], pleased to meet you
250-ENHANCEDSTATUSCODES
250-PIPELINING
250-EXPN
250-VERB
250-8BITMIME
250-SIZE
250-DSN
250-ETRN
250-AUTH DIGEST-MD5 CRAM-MD5
250-DELIVERBY
250 HELP
>>> VERB
250 2.0.0 Verbose mode
>>> MAIL From:<pi@nlre.co.uk> SIZE=14 AUTH=pi@nlre.co.uk
250 2.1.0 <pi@nlre.co.uk>... Sender ok
>>> RCPT To:<neil@nlre.co.uk>
>>> DATA
550 5.1.1 <neil@nlre.co.uk>... User unknown
503 5.0.0 Need RCPT (recipient)
>>> RSET
250 2.0.0 Reset state
/home/pi/dead.letter... Saved message in /home/pi/dead.letter
Closing connection to [127.0.0.1]
>>> QUIT
221 2.0.0 nlre.co.uk closing connection

Goss1982
Posts: 13
Joined: Mon Jul 16, 2012 4:52 pm

Re: sendmail problem

Mon Jul 16, 2012 5:02 pm

I can't help with wheezy but my friend and I have managed to get a fully functioning email server working from the pi using postfix and dovecot? If you follow this guide it should work. https://help.ubuntu.com/community/Postfix
Any problems let me know and I may be able to help as pretty much everything that could go wrong did at some stage but its all working now!

Return to “Networking and servers”