Page 1 of 1

Porting cmake

Posted: Sat Jul 07, 2012 11:58 pm
by higgins-demack
The good news: It works. Just build from source using the instructions in the cmake (2.8.8) distro.

The bad news: You can't do it in a terminal on the desktop. Compiling goes smoothly but the linker bombs. It guess it runs out of memory. Kill off everything but the "bare" command line and do your "make" from there.

Re: Porting cmake

Posted: Sun Jul 08, 2012 5:48 pm
by plugwash
Which distro are you using and is there something wrong with the cmake they are shipping?

Re: Porting cmake

Posted: Mon Jul 09, 2012 1:41 am
by jamesh
I just installed the distro cmake - seemed to work fine. Quite a while ago though.

Re: Porting cmake

Posted: Thu Jul 12, 2012 11:12 am
by higgins-demack
To answer the question by plugwash, I'm using Debian. There's nothing wrong with the repository version as far as I'm aware, but last time I looked it was several points behind the latest release.

Re: Porting cmake

Posted: Wed Jul 25, 2012 5:38 pm
by jdbennet
CMake makes cross-compiling very easy..... just run it on your desktop?

Re: Porting cmake

Posted: Wed Jul 25, 2012 9:51 pm
by mnajera
I can confirm that cmake builds under Raspian, at least from the basic terminal (without running X). It took a very long time to build, though.