Roaders
Posts: 13
Joined: Sun Mar 20, 2016 8:44 am

Cannot connect to DS18B20 from console

Sat Jun 25, 2016 1:42 pm

Hi

I followed this tutorial to get a temperature sensor connected to my pi:

https://learn.adafruit.com/adafruits-ra ... ng/ds18b20

I am pretty sure that I followed it correctly and that I have it all wired up right but I am not seeing the sensor listed when I try to get the temperature from the console.

when I do ls in the /sys/bus/w1/devices folder I do not see any folders starting with 28

I see:

00-500000000000
00-900000000000
00-c0000000xxxxx

none of these folders have a w1 slave file in

There are also loads of w1_master_add, w1_master_attempts w1_master_slaves and so on files in there.

and the folders randomly appear and disappear...

Does anyone have any tips on what I can try next?

Roaders
Posts: 13
Joined: Sun Mar 20, 2016 8:44 am

Re: Cannot connect to DS18B20 from console

Sat Jun 25, 2016 3:58 pm

ok... I solved it...

There's a difference between a 4.7K and a 4.7M resistor... :oops:

I did know this, I did electronics at school. I just misread the label...

User avatar
DougieLawson
Posts: 39565
Joined: Sun Jun 16, 2013 11:19 pm
Location: A small cave in deepest darkest Basingstoke, UK
Contact: Website Twitter

Re: Cannot connect to DS18B20 from console

Sat Jun 25, 2016 4:04 pm

Roaders wrote: There's a difference between a 4.7K and a 4.7M resistor... :oops:
Not if you're red/green colour blind.
Note: Any requirement to use a crystal ball or mind reading will result in me ignoring your question.

Criticising any questions is banned on this forum.

Any DMs sent on Twitter will be answered next month.
All fake doctors are on my foes list.

Return to “Advanced users”