simonm1970
Posts: 1
Joined: Sat Jun 30, 2012 5:46 pm

No protocol specified

Sat Jun 30, 2012 5:52 pm

Hi
I hope someone can help me!
Ive had the Pi a couple of days, have been signing in and using startx have been loadng linux with no problems at all. now however after startx the screen goes black for about 5 minutes and then get the following message:
--
No Protocol specified
--
this repeats numerous times the get the following message

giving up
xinit: resource temprarily unavailible
(errno11): unable to connect to xserver

waiting for x server to shut down

xinit: server error

nothing then happens!

help!!!! :cry: :cry:

User avatar
mahjongg
Forum Moderator
Forum Moderator
Posts: 9553
Joined: Sun Mar 11, 2012 12:19 am
Location: South Holland, The Netherlands

Re: No protocol specified

Sat Jun 30, 2012 5:56 pm

I assume you have not cleanly shut down the PI, and given OS and SD-card the opportunity to flush open files to the card, which might have damaged an essential file.

Simply re-flash the card.

rocketero
Posts: 64
Joined: Wed Jul 11, 2012 5:45 pm

Re: No protocol specified

Sat Jul 14, 2012 6:32 pm

I got this same problem. After removing Samba package that I had installed, then I rebooted normally with 'sudo reboot', and then tried to StartX and only thing I see is:

No Protocol specified

it repeats over and over for 5 minutes and then it gives up and back to $ prompt

I deleted the /home/pi .Xauthority, then launched StartX, it created a new .Xauthority but not a Go, it came out saying PRIMARY DEVICE IS NOT PCI (was using /usr/share/X11/xorg.conf.d file)

So I guess at this point it means RE-FLASH, and RE-SIZE PARTITIONS (using Gparted in another PC)

Return to “Troubleshooting”

Who is online

Users browsing this forum: Exabot [Bot], rpiMike and 40 guests