arm2
Posts: 253
Joined: Thu Dec 15, 2011 3:46 pm

Caps Lock LED not working & autorepeat of last key press

Fri Jun 08, 2012 1:29 pm

Caps lock key works but LED never comes on!

Two R-Pis
One running Official download other v.latest after using rpi-update
tried three keyboards plugged in directly.
All same no lit LED result (we think it did work occasionally but could be confused as we have been trying lots of things)

Also every so often the keyboards start autorepeating the last key press!

User avatar
rurwin
Forum Moderator
Forum Moderator
Posts: 4205
Joined: Mon Jan 09, 2012 3:16 pm
Contact: Website

Re: Caps Lock LED not working & autorepeat of last key pres

Fri Jun 08, 2012 1:43 pm

I've noticed that Caps Lock behaviour too, Maybe there's a bug in the keyboard driver somewhere. The auto repeat is well known; it seems to be due to the USB dropping packets.

User avatar
SN
Posts: 1012
Joined: Mon Feb 13, 2012 8:06 pm
Location: Romiley, UK
Contact: Website

Re: Caps Lock LED not working & autorepeat of last key pres

Fri Jun 08, 2012 1:44 pm

Caps Lock is sporadic for me - not working at the moment
Steve N – binatone mk4->intellivision->zx81->spectrum->cbm64->cpc6128->520stfm->pc->raspi ?

User avatar
RaTTuS
Posts: 9431
Joined: Tue Nov 29, 2011 11:12 am
Location: North West UK

Re: Caps Lock LED not working & autorepeat of last key pres

Fri Jun 08, 2012 1:54 pm

I'd say this is a power issue but ....
How To ask Questions :- http://www.catb.org/esr/faqs/smart-questions.html
WARNING - some parts of this post may be erroneous YMMV

1QC43qbL5FySu2Pi51vGqKqxy3UiJgukSX
Covfefe

marsman2020
Posts: 70
Joined: Sun May 20, 2012 11:26 pm

Re: Caps Lock LED not working & autorepeat of last key pres

Fri Jun 08, 2012 3:22 pm

I have the Caps Lock LED issue even with my setup that I checked with an oscilloscope to make sure that the power always stayed good.

I have not had the repeating keypress issue.

Return to “Troubleshooting”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 57 guests