mabox
Posts: 30
Joined: Wed Apr 17, 2013 11:37 am

problem installing xbian

Sun Apr 28, 2013 4:03 pm

problem install xbian.png
problem install xbian.png (31.83 KiB) Viewed 5258 times
hi ,
i got some trouble installing xbian .

X bian installer is frozen on "downloading(o%) press esc to cancel".

The sd card is compatible , ive check it on elinux page ( transcend 16go class 10).

am using mac os x and i have the official version http://sourceforge.net/projects/xbian/f ... p/download

Please help me !

drgeoff
Posts: 11239
Joined: Wed Jan 25, 2012 6:39 pm

Re: problem installing xbian

Sun Apr 28, 2013 4:26 pm

That download file (around 7 Mbyte) is only an installer. Its needs to download the actual OS (in the region of 1 to 2 Gbyte?) when you run the installer. Is your Mac on-line when you are doing this? If yes, then I'd guess there is a problem at the remote server.
Quis custodiet ipsos custodes?

mabox
Posts: 30
Joined: Wed Apr 17, 2013 11:37 am

Re: problem installing xbian

Sun Apr 28, 2013 4:35 pm

hey thanks for reply
so you think the only thing i can do is waiting ?

maibe something is wrong in my mac os system ? From preference system ? Or ...?

edit : the sd card is formated in fat 32 format .

By the way sorry if my speech is wierd cause a french and dont talk so well in english

drgeoff
Posts: 11239
Joined: Wed Jan 25, 2012 6:39 pm

Re: problem installing xbian

Sun Apr 28, 2013 4:46 pm

I'm not a Mac user so don't know what if anything in your Mac's OS or settings would cause this. I assume your card reader is OK - can you write and read files on SDHC cards with it?

You don't have to use that installer. You can download an image from the links under 'Manual installation' at the bottom of http://xbian.org/download/. Then write that to the SD card using instructions at http://elinux.org/RPi_Easy_SD_Card_Setup.
Quis custodiet ipsos custodes?

mabox
Posts: 30
Joined: Wed Apr 17, 2013 11:37 am

Re: problem installing xbian

Sun Apr 28, 2013 6:34 pm

ok i got this message from the pi installer on the wiki page :


==> This is not the first run... Skipping donation dialog.
Image /Users/myname/Desktop/XBian1.0Alpha5.img selected...
Selecting Device:
Unmounting Device...
hdiutil: unmount: "AppSettings.plist" failed to unmount due to error 49153.
hdiutil: unmount failed - Ressource occupée
hdiutil: unmount: "AppSettings.plist" failed to unmount due to error 49153.
hdiutil: unmount failed - Ressource occupée

mabox
Posts: 30
Joined: Wed Apr 17, 2013 11:37 am

Re: problem installing xbian

Sun Apr 28, 2013 6:58 pm

when i try to unmount the volume of sd card in terminal :

"umount: unmount(/Volumes/PI): Operation not permitted"

mabox
Posts: 30
Joined: Wed Apr 17, 2013 11:37 am

Re: problem installing xbian

Sun Apr 28, 2013 7:14 pm

hey sorry for the last post .

I tried again and seems to be working with piwriter ...

Return to “Troubleshooting”