Page 1 of 1

build prozess failed

Posted: Sat Feb 15, 2020 12:32 pm
by Railgun
i had too compile a updatet programm cause of some issu with it and they got fixed in future release.

the problem is that the build prozess dont work cause of i need QOpenGLFunctions_2_1 but raspian use QT_OPENGL_ES_2

somone now how to get QOpenGLFunctions_2_1 ?

Re: build prozess failed

Posted: Sat Feb 15, 2020 2:04 pm
by GlowInTheDark
Welcome to dependency h***.

The short answer is you're probably going to have to re-compile a whole bunch of things, to get everything up to date.

The likelihood of this coming off without a hitch is somewhere between slim and none.

Trust me, I've been there. Many times.

Re: build prozess failed

Posted: Sat Feb 15, 2020 2:30 pm
by Railgun
maybe i want give it a try, atm i only need the above named thing.

can you help me to start with it? :?

Re: build prozess failed

Posted: Sat Feb 15, 2020 2:42 pm
by GlowInTheDark
The problem is that that one thing probably depends on 6 other things.

And each of those 6 things, depends on 6 other things.

And ...

Re: build prozess failed

Posted: Sat Feb 15, 2020 3:41 pm
by Railgun
okay other question then, can i build the pagage i want on another machine for raspian?
when yes how the flow going
i only know how to build at the machine curently using but not for another architectur