JackANSI
Posts: 1
Joined: Thu Jul 19, 2018 4:58 pm

Pi 3 Bluetooth works, WiFi does not, fresh install, new board

Thu Jul 19, 2018 5:08 pm

Bought the board a few months ago, along with others that work. On a fresh install of the latest Raspbian, WiFi fails to work. I'm unfamiliar with the errors I see in dmesg.

Relevant dmesg with errors:

Code: Select all

[    6.253615] Adding 102396k swap on /var/swap.  Priority:-2 extents:1 across:102396k SSFS
[    7.574515] smsc95xx 1-1.1:1.0 eth0: link up, 100Mbps, full-duplex, lpa 0xD5E1
[    9.772119] random: crng init done
[    9.772130] random: 7 urandom warning(s) missed due to ratelimiting
[   10.457684] Bluetooth: Core ver 2.22
[   10.457769] NET: Registered protocol family 31
[   10.457775] Bluetooth: HCI device and connection manager initialized
[   10.457797] Bluetooth: HCI socket layer initialized
[   10.457810] Bluetooth: L2CAP socket layer initialized
[   10.457845] Bluetooth: SCO socket layer initialized
[   10.478750] Bluetooth: HCI UART driver ver 2.3
[   10.478763] Bluetooth: HCI UART protocol H4 registered
[   10.478768] Bluetooth: HCI UART protocol Three-wire (H5) registered
[   10.478977] Bluetooth: HCI UART protocol Broadcom registered
[   10.663997] Bluetooth: BNEP (Ethernet Emulation) ver 1.3
[   10.664009] Bluetooth: BNEP filters: protocol multicast
[   10.664029] Bluetooth: BNEP socket layer initialized
[   10.769758] Bluetooth: RFCOMM TTY layer initialized
[   10.769794] Bluetooth: RFCOMM socket layer initialized
[   10.769816] Bluetooth: RFCOMM ver 1.11
[   11.827105] brcmfmac: brcmf_sdiod_regrw_helper: failed to read data [email protected], err: -110
[   11.827118] brcmfmac: F1 signature read @0x18000000=0xffffffff
[   13.964069] fuse init (API version 7.26)
[   19.884072] brcmfmac: brcmf_sdiod_regrw_helper: failed to read data [email protected], err: -110
[   19.884091] brcmfmac: brcmf_chip_recognition: chip backplane type 15 is not supported
[   19.884100] brcmfmac: brcmf_sdio_probe_attach: brcmf_chip_attach failed!
[   19.884111] brcmfmac: brcmf_sdio_probe: brcmf_sdio_probe_attach failed
[   19.884419] brcmfmac: brcmf_ops_sdio_probe: F2 error, probe failed -19...
[   19.884654] usbcore: registered new interface driver brcmfmac

Return to “Troubleshooting”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 46 guests