User avatar
Onira
Posts: 233
Joined: Tue Oct 02, 2012 6:24 pm
Location: Poland

I can't send SMS when connected to 3G/4G E3131 PLEASE HELP

Tue Jul 10, 2018 7:25 am

Hello

I am using Huawei E3131 to send SMS or connect to internet
I can send and receive SMS with gammu and connect to internet via wvdial or pon

but when I'm connected to internet It doesn't send SMS
displays that SMS was send but there is no message received
Cogito ergo sum

User avatar
topguy
Posts: 4937
Joined: Tue Oct 09, 2012 11:46 am
Location: Trondheim, Norway

Re: I can't send SMS when connected to 3G/4G E3131 PLEASE HELP

Tue Jul 10, 2018 9:08 am

Is gammu and vwdial setup to use the same of different serial ports ( /dev/ttyUSBx ) ??
You cant send SMS (AT commands) on a serialport that is used for PPP (GSM-Data) communication.

User avatar
Onira
Posts: 233
Joined: Tue Oct 02, 2012 6:24 pm
Location: Poland

Re: I can't send SMS when connected to 3G/4G E3131 PLEASE HELP

Tue Jul 10, 2018 10:41 am

Yes,
both are set to /dev/ttyUSB0.

So which ports should I set for each app?
in system is have /dev/ttyUSB0, 1 and 2
Cogito ergo sum

User avatar
topguy
Posts: 4937
Joined: Tue Oct 09, 2012 11:46 am
Location: Trondheim, Norway

Re: I can't send SMS when connected to 3G/4G E3131 PLEASE HELP

Tue Jul 10, 2018 10:44 am

You have to figure that out by yourself I'm afraid. ( it deoends on the modem )
Test with changing the config for Gammu.

User avatar
Onira
Posts: 233
Joined: Tue Oct 02, 2012 6:24 pm
Location: Poland

Re: I can't send SMS when connected to 3G/4G E3131 PLEASE HELP

Tue Jul 10, 2018 11:10 am

but change port for gammu or for pon/wvdial?
Cogito ergo sum

User avatar
topguy
Posts: 4937
Joined: Tue Oct 09, 2012 11:46 am
Location: Trondheim, Norway

Re: I can't send SMS when connected to 3G/4G E3131 PLEASE HELP

Tue Jul 10, 2018 11:12 am

Gammu

User avatar
Onira
Posts: 233
Joined: Tue Oct 02, 2012 6:24 pm
Location: Poland

Re: I can't send SMS when connected to 3G/4G E3131 PLEASE HELP

Tue Jul 10, 2018 11:32 am

Sorry but changing port in /etc/gammu-smsdrc does not help
after reboot I still have unsent messages and it does not receive any...
Cogito ergo sum

Return to “Troubleshooting”