atux_null
Posts: 131
Joined: Thu Jun 21, 2012 1:58 pm

raspberry pi no boot

Mon Oct 01, 2012 8:23 am

Hi.
i have followed the http://elinux.org/R-Pi_Troubleshooting to troubleshootmy raspbbery issues.
until a week ago it used to work fine. after a week to be switched off, i am trying to boot it but all it does is a red light on the pwr led. i ahve tried different power supplies (that used to work for raspberry and they do work now on mobile phones). with the use of a multimeter i took a meter shot and it gives me the correct output. i have tried different sd cards with different OS, no luck.
all cards boot my PC through media adaptor and it works (just for check).
what am i missing?

alias_neo
Posts: 108
Joined: Fri Jul 29, 2011 8:55 am
Location: London, England
Contact: Website

Re: raspberry pi no boot

Mon Oct 01, 2012 9:39 am

Did you update the firmware by any chance? If you're on a revision 1 board you could be seeing a similar issue to what I am experiencing in my thread;

http://www.raspberrypi.org/phpBB3/viewt ... 28&t=17913

If so, try downgrade your firmware partition by pasting the firmware files from near the end of august/ early september and see if that works.

This one for example;

https://github.com/raspberrypi/firmware ... 6b1096498e
http://2byt.es - Just my two bytes - RPi - Android - Arduino - Blog

atux_null
Posts: 131
Joined: Thu Jun 21, 2012 1:58 pm

Re: raspberry pi no boot

Thu Oct 11, 2012 9:44 am

i did a measurement on the voltage and it is 5.07volts on one power supply.
this is enough to power the system.
unfortunately the system it does not show anything on the hdmi interface to see. so there is no way to have a firmware downgrade/upgrade.
what should i do?
i am STUCK!!!!!!

atux_null
Posts: 131
Joined: Thu Jun 21, 2012 1:58 pm

Re: raspberry pi no boot

Thu Oct 11, 2012 1:32 pm

I have to mention that at all times i do have only the power and the hdmi cable to the monitor and an sd, on the raspberry. There is not another usb device on it.

alias_neo
Posts: 108
Joined: Fri Jul 29, 2011 8:55 am
Location: London, England
Contact: Website

Re: raspberry pi no boot

Thu Oct 11, 2012 1:43 pm

atux_null wrote:I have to mention that at all times i do have only the power and the hdmi cable to the monitor and an sd, on the raspberry. There is not another usb device on it.
Do you get any light at all from the Activity light? Even if it only flashes once or twice it's relevant.

If you're seeing none, the issue is that the SD card isn't being read for one reason or another.
http://2byt.es - Just my two bytes - RPi - Android - Arduino - Blog

Return to “Troubleshooting”