vthielen
Posts: 35
Joined: Wed Mar 05, 2014 9:32 am

migration problems from RPI mod 1 B+ to mod2 B+

Tue Apr 05, 2016 10:03 am

I have been working on a project on a RPI mod 1 B+ for a lot of time, but now model 1 seems to be disappearing, so I bought a model 2, to check if it was possible to migrate (even though I don't need the additional memory or CPU power)

I followed the instructions on this page:
https://thepihut.com/blogs/raspberry-pi ... berry-pi-2
All went well until I updated the NOOBS, PC-accessible part (last step) and put the downloaded NOOBS-lite version over the old one.
After that the uSD card refused to boot on either version (luckily, I took an image before starting the upgrade)
When I connect the monitor to the model2, I see the messages in the picture in attachment.
I have the impression that there is a problem mounting the partitions?

Is this a known problem, with an easy solution?
I would be grateful for any help!

Below is some more information on the system before upgrade:


[email protected]:/home/pi/stockmonitor# uname -a
Linux cocosnoot1 3.18.7+ #755 PREEMPT Thu Feb 12 17:14:31 GMT 2015 armv6l GNU/Linux


[email protected]:/home/pi/stockmonitor# cat /etc/fstab
proc /proc proc defaults 0 0
/dev/mmcblk0p5 /boot vfat defaults 0 2
/dev/mmcblk0p6 / ext4 defaults,noatime 0 1
tmpfs /tmp tmpfs defaults,noatime,nosuid,size=100m 0 0
tmpfs /var/tmp tmpfs defaults,noatime,nosuid,size=30m 0 0
tmpfs /var/log tmpfs defaults,noatime,nosuid,mode=0755,size=10m 0 0
tmpfs /var/run tmpfs defaults,noatime,nosuid,mode=0755,size=2m 0 0
tmpfs /var/spool/mqueue tmpfs

vthielen
Posts: 35
Joined: Wed Mar 05, 2014 9:32 am

Re: migration problems from RPI mod 1 B+ to mod2 B+

Tue Apr 05, 2016 10:13 am

this is the attached picture
IMG_20160405_104329417.jpg
last messages on screen
IMG_20160405_104329417.jpg (42.21 KiB) Viewed 334 times

Return to “Troubleshooting”