bluesmoke
Posts: 38
Joined: Tue Jul 16, 2013 12:02 pm

Error when running yt

Mon Jun 08, 2015 1:13 am

I'm trying to run the youtube-in-commandline tool, yt, but it gives me this error.

pi@raspberrypi ~ $ yt
Traceback (most recent call last):
File "/usr/local/bin/yt", line 9, in <module>
load_entry_point('whitey==0.1', 'console_scripts', 'yt')()
File "/usr/local/lib/python2.7/dist-packages/whitey-0.1-py2.7.egg/yt/__init__.py", line 16, in main
ui.run()
File "/usr/local/lib/python2.7/dist-packages/whitey-0.1-py2.7.egg/yt/__init__.py", line 56, in run
curses.wrapper(self._curses_main)
File "/usr/lib/python2.7/curses/wrapper.py", line 43, in wrapper
return func(stdscr, *args, **kwds)
File "/usr/local/lib/python2.7/dist-packages/whitey-0.1-py2.7.egg/yt/__init__.py", line 100, in _curses_main
self._run_pager()
File "/usr/local/lib/python2.7/dist-packages/whitey-0.1-py2.7.egg/yt/__init__.py", line 174, in _run_pager
feed = self._get_feed(idx, n_per_page)
File "/usr/local/lib/python2.7/dist-packages/whitey-0.1-py2.7.egg/yt/__init__.py", line 141, in _get_feed
self._last_feed = self._feed['fetch_cb'](start, count, self._ordering)
File "/usr/local/lib/python2.7/dist-packages/whitey-0.1-py2.7.egg/yt/__init__.py", line 406, in fetch_cb
return json.load(urllib2.urlopen('%s?%s' % (url, urllib.urlencode(query))))
File "/usr/lib/python2.7/urllib2.py", line 127, in urlopen
return _opener.open(url, data, timeout)
File "/usr/lib/python2.7/urllib2.py", line 407, in open
response = meth(req, response)
File "/usr/lib/python2.7/urllib2.py", line 520, in http_response
'http', request, response, code, msg, hdrs)
File "/usr/lib/python2.7/urllib2.py", line 445, in error
return self._call_chain(*args)
File "/usr/lib/python2.7/urllib2.py", line 379, in _call_chain
result = func(*args)
File "/usr/lib/python2.7/urllib2.py", line 528, in http_error_default
raise HTTPError(req.get_full_url(), code, msg, hdrs, fp)
urllib2.HTTPError: HTTP Error 410: Gone
pi@raspberrypi ~ $

I'm not sure whats going on here, it worked perfectly fine before I re-flashed my sdcard.

User avatar
DougieLawson
Posts: 39589
Joined: Sun Jun 16, 2013 11:19 pm
Location: A small cave in deepest darkest Basingstoke, UK
Contact: Website Twitter

Re: Error when running yt

Mon Jun 08, 2015 10:00 am

Google & YouTube API changes broke whitey.

You should search the forum before posting.
Note: Any requirement to use a crystal ball or mind reading will result in me ignoring your question.

Criticising any questions is banned on this forum.

Any DMs sent on Twitter will be answered next month.
All fake doctors are on my foes list.

fruitoftheloom
Posts: 23876
Joined: Tue Mar 25, 2014 12:40 pm
Location: Delightful Dorset

Re: Error when running yt

Mon Jun 08, 2015 10:52 am

bluesmoke wrote:I'm trying to run the youtube-in-commandline tool, yt, but it gives me this error.

pi@raspberrypi ~ $ yt
Traceback (most recent call last):
File "/usr/local/bin/yt", line 9, in <module>
load_entry_point('whitey==0.1', 'console_scripts', 'yt')()
File "/usr/local/lib/python2.7/dist-packages/whitey-0.1-py2.7.egg/yt/__init__.py", line 16, in main
ui.run()
File "/usr/local/lib/python2.7/dist-packages/whitey-0.1-py2.7.egg/yt/__init__.py", line 56, in run
curses.wrapper(self._curses_main)
File "/usr/lib/python2.7/curses/wrapper.py", line 43, in wrapper
return func(stdscr, *args, **kwds)
File "/usr/local/lib/python2.7/dist-packages/whitey-0.1-py2.7.egg/yt/__init__.py", line 100, in _curses_main
self._run_pager()
File "/usr/local/lib/python2.7/dist-packages/whitey-0.1-py2.7.egg/yt/__init__.py", line 174, in _run_pager
feed = self._get_feed(idx, n_per_page)
File "/usr/local/lib/python2.7/dist-packages/whitey-0.1-py2.7.egg/yt/__init__.py", line 141, in _get_feed
self._last_feed = self._feed['fetch_cb'](start, count, self._ordering)
File "/usr/local/lib/python2.7/dist-packages/whitey-0.1-py2.7.egg/yt/__init__.py", line 406, in fetch_cb
return json.load(urllib2.urlopen('%s?%s' % (url, urllib.urlencode(query))))
File "/usr/lib/python2.7/urllib2.py", line 127, in urlopen
return _opener.open(url, data, timeout)
File "/usr/lib/python2.7/urllib2.py", line 407, in open
response = meth(req, response)
File "/usr/lib/python2.7/urllib2.py", line 520, in http_response
'http', request, response, code, msg, hdrs)
File "/usr/lib/python2.7/urllib2.py", line 445, in error
return self._call_chain(*args)
File "/usr/lib/python2.7/urllib2.py", line 379, in _call_chain
result = func(*args)
File "/usr/lib/python2.7/urllib2.py", line 528, in http_error_default
raise HTTPError(req.get_full_url(), code, msg, hdrs, fp)
urllib2.HTTPError: HTTP Error 410: Gone
pi@raspberrypi ~ $ b

I'm not sure whats going on here, it worked perfectly fine before I re-flashed my sdcard.
viewtopic.php?f=35&t=109705&p=764977
Rather than negativity think outside the box !
RPi 4B 4GB (SSD Boot) RaspiOS64 ARM64
Asus ChromeBox 3 Celeron is my other computer...

Joe Schmoe
Posts: 4277
Joined: Sun Jan 15, 2012 1:11 pm

Re: Error when running yt

Mon Jun 08, 2015 12:12 pm

DougieLawson wrote:Google & YouTube API changes broke whitey.

You should search the forum before posting.
YouTube API changes.
Whitey broken. Blame Google.
Forum search then post.

(Yes, the first line is 6, but it happens sometimes...)
And some folks need to stop being fanboys and see the forest behind the trees.

(One of the best lines I've seen on this board lately)

Return to “Troubleshooting”