Go to advanced search

by MattF
Wed Feb 20, 2013 5:15 pm
Forum: General discussion
Topic: install DHCP server problem
Replies: 13
Views: 24625

Re: install DHCP server problem

Typically this is because the leases database isn't present.
Check for the presence of the directory /var/lib/dhcp/ (and mkdir it if it doesn't exist).
Then:
touch /var/lib/dhcp/dhcpd.leases
touch /var/lib/dhcp/dhcpd.leases~
by MattF
Wed Feb 20, 2013 10:18 am
Forum: Advanced users
Topic: aufs root filesystem
Replies: 39
Views: 32159

Re: aufs root filesystem

Up to 3.7.9+ and still no problems. I have modified the initramfs a little. Install e2fsck-static on the PI, and copy this binary across to sbin/ in the initramfs. Init is modified slightly: # check root device if [ ! -b "${ROOTDEV}" ]; then echo "Root partition ${ROOTDEV} missing" exec /bin/sh exit...
by MattF
Fri Feb 15, 2013 10:27 am
Forum: General discussion
Topic: compiling kernel 3.7.x - with how-to
Replies: 4
Views: 720

Re: compiling kernel 3.7.x - with how-to

Take a look at: http://rglinuxtech.com/2013/01/28/pi-to-3-7-5-with-a-few-patches/ There is a .config there as well. I've used this to get to 3.7.7+ (not had chance to do 3.7.8 yet). I then added the aufs patch set to it so I have an aufs root with most of the SD card R/O, tmpfs for transient and a s...
by MattF
Thu Feb 14, 2013 6:32 pm
Forum: Advanced users
Topic: aufs root filesystem
Replies: 39
Views: 32159

Re: aufs root filesystem

Hi, Thanks, useful guide. If you are going to use a non tmpfs RW layer, then a little tweak is needed on shutdown/reboot to allow the /rw partition to unmount cleanly. Essentially something like mount -no remount,ro,noxino / Is needed in the shutdown/reboot sequence. I've added this to /etc/init.d/u...
by MattF
Tue Feb 12, 2013 10:08 am
Forum: Advanced users
Topic: GPRS usb modem, Huawei E171
Replies: 12
Views: 18352

Re: GPRS usb modem, Huawei E171

Something, and I have not been able to figure out what, is not quite right with udev in raspian. I have also experienced 3G USB dongles that don't seem to modeswitch properly. At the moment I am using the ugly kludge of restarting udev at the top of rc.local (service udev stop service udev start) wh...

Go to advanced search