Go to advanced search

by tony359
Wed Jan 20, 2016 9:53 am
Forum: Raspbian
Topic: issue compiling and installing latest NTP daemon
Replies: 11
Views: 2962

Re: issue compiling and installing latest NTP daemon

Hi, As far as I understand, there is no ntp 'unit' available on my system. I have been searching and searching and I understand I have to create a sort of init file so be placed in /etc/systemd/system, then enable it. So far I haven't figured out what to put inside that file though. Here is my file ...
by tony359
Wed Jan 20, 2016 8:42 am
Forum: Raspbian
Topic: VNC server in Jessie (using a systemd service)
Replies: 28
Views: 101166

Re: VNC server in Jessie (using a systemd service)

Thanks for this!!

Appreciated!
It's also probably going to help me setting up NTP under systemd!
by tony359
Tue Jan 19, 2016 8:31 am
Forum: Raspbian
Topic: issue compiling and installing latest NTP daemon
Replies: 11
Views: 2962

Re: issue compiling and installing latest NTP daemon

I may need a little more help here. I cannot find out how to manage the ntp service. I understand I should be able to start it by typing systemctl start ntp.service but that shows an error Failed to start ntpd.service: Unit ntpd.service failed to load: No such file or directory. I can start ntpd man...
by tony359
Tue Jan 19, 2016 12:07 am
Forum: Raspbian
Topic: issue compiling and installing latest NTP daemon
Replies: 11
Views: 2962

Re: issue compiling and installing latest NTP daemon

I must be asking really basic questions - Thanks! Errors have gone. I can now manually start the ntpd and I can query the ntpq and I have servers syncing. Which is great! Only thing, the init file is still missing from /etc/init.d but I'll have a better look tomorrow morning, I understand the latest...
by tony359
Mon Jan 18, 2016 11:42 pm
Forum: Raspbian
Topic: issue compiling and installing latest NTP daemon
Replies: 11
Views: 2962

Re: issue compiling and installing latest NTP daemon

Thanks for your help. I think I did that before but I gave it another go. This time I removed the stock NTP first. The only thing is that after MAKE and MAKE INSTALL I can see some errors which don't look like normal warnings: CC sntp.o env CSET=`cat ./scm-rev` ./../scripts/build/mkver sntp Version ...
by tony359
Mon Jan 18, 2016 10:49 pm
Forum: Raspbian
Topic: issue compiling and installing latest NTP daemon
Replies: 11
Views: 2962

Re: issue compiling and installing latest NTP daemon

Hi, Well, let's say I thought it would have been easy! Also I read on ntp.org of vulnerabilities with some older versions and I thought the latest one would be the most suitable. I could live with the stock version, let's see this as a sort of training as I am a Windows/DOS guy and I'd really like t...
by tony359
Mon Jan 18, 2016 6:40 pm
Forum: Raspbian
Topic: issue compiling and installing latest NTP daemon
Replies: 11
Views: 2962

issue compiling and installing latest NTP daemon

Hello everybody I am not a massive Linux expert and I am having trouble installing the latest NTP daemon. The package I can install via apt-get is 4.2.6 and I wanted to update it to the latest 4.2.8. I found this link with instructions http://www.satsignal.eu/ntp/Raspberry-Pi-quickstart.html And I c...
by tony359
Sun Jan 10, 2016 12:55 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Sound via HDMI only when hotplugging
Replies: 5
Views: 827

Re: Sound via HDMI only when hotplugging

Thank you, I will!
by tony359
Sat Jan 09, 2016 5:02 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Sound via HDMI only when hotplugging
Replies: 5
Views: 827

Re: Sound via HDMI only when hotplugging

Still nobody can help?
by tony359
Wed Dec 30, 2015 8:52 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Sound via HDMI only when hotplugging
Replies: 5
Views: 827

Re: Sound via HDMI only when hotplugging

Hi there,

I'd appreciate you help here!!
Thanks!
by tony359
Wed Dec 23, 2015 7:49 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Sound via HDMI only when hotplugging
Replies: 5
Views: 827

Re: Sound via HDMI only when hotplugging

Hi,

Can anybody help?

Thanks
Tony
by tony359
Mon Dec 21, 2015 10:09 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Sound via HDMI only when hotplugging
Replies: 5
Views: 827

Sound via HDMI only when hotplugging

Hello all My first post here! And my first Raspberry Pi - 2 Model B. I've just started here. I wanted to configure it as a media centre so I installed OSMC. The Pi is connected to my monitor via HDMI, then the monitor decodes audio and feed it via analogue to a mixer. No sound. Eventually realised t...

Go to advanced search