Go to advanced search

by peter.shea
Thu Sep 07, 2017 4:13 pm
Forum: Interfacing (DSI, CSI, I2C, etc.)
Topic: More than 2 SPI slaves
Replies: 19
Views: 6635

Re: More than 2 SPI slaves

chrishoj:
I will be attempting a chained setup with 6 AutoDrivers in the coming weeks, and will be happy to report back how it goes.
Did you ever get this working?
by peter.shea
Sun Nov 23, 2014 12:39 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: web2py woes
Replies: 5
Views: 2910

Re: web2py woes

Did you ever make any progress on this? I have been pulling my hair out as well? Hi, jayleonbf99, Yes, I made some progress, as per my second post. It all works if you follow the steps there. My issue is that it should really work "out of the box" without having to do anything extra. I am not sure ...
by peter.shea
Wed Nov 05, 2014 2:17 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: web2py woes
Replies: 5
Views: 2910

Re: web2py woes

OK, following a lot more editing, I've got something working that I can access, but it all seems a bit messy! I used htpasswd to create a password for a user in a file outside of the visible area of the web (for security reasons): htpasswd -c /home/www-data/web2py.passwords www-data In the setup scr...
by peter.shea
Wed Nov 05, 2014 1:12 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: web2py woes
Replies: 5
Views: 2910

web2py woes

Has anyone actually managed to get web2py working in the raspbian environment? I've been battling this for a few days now. I followed the instructions on http://www.instructables.com/id/Raspberry-Pi-GPIO-home-automation/ but have not yet progressed beyond step 2 (setting up the server). The instruct...
by peter.shea
Tue Nov 12, 2013 5:05 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Canon MP640 and CUPS
Replies: 6
Views: 1820

Re: Canon MP640 and CUPS

My networked printer (not Canon) has a http server in it. When it's connected can you ping it? Can you point a web browser at it? Can you telnet w.x.y.z 515? Can you telnet w.x.y.z 9100? From your RPi. I can ping it. I can browse it (admin pages - very limited). I can telnet to it (now I've done an...
by peter.shea
Tue Nov 12, 2013 11:33 am
Forum: Troubleshooting
Topic: Canon MP640 and CUPS
Replies: 6
Views: 1820

Re: Canon MP640 and CUPS

Some progress! After digging in the logs with debug set on, I noticed buried in the depths of reams of info a single error saying that memory couldn't be allocated. I swapped the Pi for a 512MB model - I was previously using a 256MB model - and lo and behold! Output on the printer!!! Encouraged, I u...
by peter.shea
Tue Nov 12, 2013 9:18 am
Forum: Troubleshooting
Topic: Canon MP640 and CUPS
Replies: 6
Views: 1820

Re: Canon MP640 and CUPS

Try connecting it using a powered USB hub. Hi, Dougie, thanks for your reply. I tried your suggestion, but get exactly the same result. Just to be on the safe side, I deleted the printer first and went through the process of finding it (it found it as a local printer) and re-adding it. I should hav...
by peter.shea
Mon Nov 11, 2013 6:14 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Canon MP640 and CUPS
Replies: 6
Views: 1820

Canon MP640 and CUPS

Has anyone managed to get this combination working? If I directly plug the device into the USB port, the CUPS admin page recognises it as the correct device, and I can configure it to use the gutenprint driver for the device (it's in the list), but any attempt to print to it simply vanishes into the...

Go to advanced search