Go to advanced search

by marvinspi
Sat Jan 03, 2015 8:14 pm
Forum: Camera board
Topic: Camera freezes
Replies: 129
Views: 29374

Re: Camera freezes

I had this same exact problem with my raspberry pi model B+. I tried to capture an image ([email protected] ~ $ raspistill -o image.jpg -q 75 -v) and the pi would just drop off the network, lock up and have to be rebooted. I re-seated the camera ribbon cable and made no difference. micro-usb power, Ca...
by marvinspi
Wed Aug 27, 2014 12:59 am
Forum: Camera board
Topic: Camera freezes
Replies: 129
Views: 29374

Re: Camera freezes

Here is another example that is similar to the previous posts. I get pictures but the Pi freezes and I have to pull the power cord out and start again. I am running the Pi headless with Putty. I get pictures and transfer them with WinSCP to my laptop where I view them. They appear as they should sin...
by marvinspi
Thu Aug 15, 2013 9:28 pm
Forum: Automation, sensing and robotics
Topic: DS18B20 no longer works in parasitic mode, w1_therm bug?
Replies: 10
Views: 8648

Re: DS18B20 no longer works in parasitic mode, w1_therm bug?

Hi Maze, I ordered and received the 18B20 chip from Digi Key (in less than 15 hours) and it works with no problem. Thanks for the additional suggestions but now I need to get the email working to send the temp to me. That is my major interest right now. I appreciate your help and best of luck in you...
by marvinspi
Wed Aug 14, 2013 7:18 pm
Forum: Automation, sensing and robotics
Topic: DS18B20 no longer works in parasitic mode, w1_therm bug?
Replies: 10
Views: 8648

Re: DS18B20 no longer works in parasitic mode, w1_therm bug?

Hi Maze, I get 1 when I cat /sys/devices/w1_bus_master1/w1_master_pullup Using only one sensor. Only need one sensor. Always get 85C or 85000 millidegrees. The spec states this is the default after a reset. RasPi 3.2.27+ kernel The specs of the 18B20PAR chip seem to require a MOSFET to provide suffi...
by marvinspi
Tue Aug 13, 2013 8:45 pm
Forum: Automation, sensing and robotics
Topic: DS18B20 no longer works in parasitic mode, w1_therm bug?
Replies: 10
Views: 8648

Re: DS18B20 no longer works in parasitic mode, w1_therm bug?

Hi, I am just beginning to set up a temperature sensor and have gotten that 85C result. I have the DS18B20 PAR chip and have tried your suggestions including changing the value of R from 4700 to 3900 ohms. The spec sheet says that the initial default value is 85C after a reset. I tried the pullup co...

Go to advanced search