Go to advanced search

by Stev123
Tue Sep 15, 2015 10:50 pm
Forum: Media centres
Topic: [TUTO] Install and SetUp minidlna media server
Replies: 65
Views: 1243195

Re: [TUTO] Install and SetUp minidlna media server

Hi All, I can view files from my raspberry pi on my Samsung galaxy S3, but when I try to open/play them (videos, music or pictures), I get the error message: "Error downloading image from server". Can anyone help me to understand why this is happening? If more information is needed please let me kno...
by Stev123
Mon Sep 14, 2015 10:48 pm
Forum: Media centres
Topic: MiniDLNA Issue
Replies: 9
Views: 4836

Re: MiniDLNA Issue

Update: I ran this command to see if another process is using port 8200: netstat -nlp | grep 8200 Here is the result. Does this help anyone to determine what may be causing this issue, and how I might resolve it? tcp 0 0 0.0.0.0:8200 0.0.0.0:* LISTEN 2579/minidlna Thanks, Stev
by Stev123
Sun Sep 13, 2015 10:56 pm
Forum: Media centres
Topic: MiniDLNA Issue
Replies: 9
Views: 4836

Re: MiniDLNA Issue

Drgeoff is the port number the issue? I have tried several ports and that error keeps coming up. Any suggestions?

Default_user8 I changed the directory so that it is no longer hidden, no change.
by Stev123
Sun Sep 13, 2015 7:21 pm
Forum: Media centres
Topic: MiniDLNA Issue
Replies: 9
Views: 4836

Re: MiniDLNA Issue

That was a type, those are the contents of /etc/minidlna.conf.

Any thoughts on why it is not working for me? Does the rest of the file look ok compared to yours?

Thanks
by Stev123
Sun Sep 13, 2015 3:22 pm
Forum: Media centres
Topic: MiniDLNA Issue
Replies: 9
Views: 4836

MiniDLNA Issue

Hello All, I am trying to use minidlna to share pictures and videos over my home network. The drive is mounted successfully, but when I try to view the files on my android phone using BubbleUPnP, I cannot see any of the files. I have spent several hours researching similar issues but none of the sug...
by Stev123
Fri Jun 12, 2015 2:14 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Pi turns off when using GPIO pin 1
Replies: 2
Views: 1710

Pi turns off when using GPIO pin 1

Hi All, I am trying to light an led using GPIO pins 1 (3.3v) and 6 (GND), but when I connect the jumpers to complete the circuit, the pi turns off. When I remove the jumpers it turns itself back on. Can anyone help me understand why this happens, and what I might be doing wrong? Pi Model B Red LED 5...
by Stev123
Fri Jun 12, 2015 12:56 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Bluetooth Keyboard
Replies: 2
Views: 466

Re: Bluetooth Keyboard

Thanks Douglas, I was able to get it working.
by Stev123
Thu Jun 11, 2015 3:36 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Bluetooth Keyboard
Replies: 2
Views: 466

Bluetooth Keyboard

Hello All, I was able to connect a Bluetooth keyboard to my pi, but I have to startx and manually link the keyboard each time I turn on or restart the pi in order to use it. Can someone recommend a tutorial or provide some guidance on how to get the pi to link to the keyboard automatically when the ...
by Stev123
Sun Dec 14, 2014 5:55 pm
Forum: Gaming
Topic: MAME Controls / XBOX360 Controller
Replies: 2
Views: 2769

MAME Controls / XBOX360 Controller

Hello All, Does MAME4AllPi have a separate button config file from the other emulators? (please note:I have not created a separate config file for it, and there are no config files in /opt/retropie/configs/mame.) The reason I am asking is because on the xbox360 controller, button#1 (the red "B" butt...
by Stev123
Sat Oct 04, 2014 1:56 pm
Forum: Gaming
Topic: Un-Scrape roms?
Replies: 3
Views: 8917

Re: Un-Scrape roms?

Hey brooksyx,

i am not seeing a gamelist.xml or similar named file in the roms directory. Is there somewhere else it might be?

Thanks
Stev
by Stev123
Sat Oct 04, 2014 12:07 pm
Forum: Gaming
Topic: EmulationStation freezes on larger screens
Replies: 3
Views: 1191

Re: EmulationStation freezes on larger screens

Hey DL,

By default my gpu_mem is set to 348. I reduced it to 256 and it solved the issue. Thanks for your help!

Stev
by Stev123
Mon Sep 29, 2014 12:57 am
Forum: Gaming
Topic: EmulationStation freezes on larger screens
Replies: 3
Views: 1191

EmulationStation freezes on larger screens

Hi All,

EmulationStation is running well on a 30" LCD monitor (using an HDMI connection). When I plug it into a 42" plasma screen (also using HDMI), the raspberry pi boots to emulationstation and freezes, and the controllers are unresponsive. Has anyone else experienced this issue?

Thanks!
Steve
by Stev123
Thu Sep 18, 2014 10:32 pm
Forum: Gaming
Topic: xboxdrv / LED Issues
Replies: 5
Views: 1752

Re: xboxdrv / LED Issues

That did it. Thanks!
Stev
by Stev123
Wed Sep 17, 2014 11:39 pm
Forum: Gaming
Topic: xboxdrv / LED Issues
Replies: 5
Views: 1752

Re: xboxdrv / LED Issues

Hi welshy. Thanks for looking into this. I changed rc.local to the below. Controller 1 works and the correct led is lit (not blinking), but Controller 2 no longer works. At first all four leds blink, the upper right becomes solid for a second, then all leds go out. Is there something else i need to ...
by Stev123
Tue Sep 16, 2014 10:31 pm
Forum: Gaming
Topic: xboxdrv / LED Issues
Replies: 5
Views: 1752

xboxdrv / LED Issues

Hi All, Two issues to ask about 1) I have two xbox360 wired controllers, (one very new, another very old) and I am having an issue with the hotbutton Select+Start combination, which is currently configured to exit the emulator. On the new controller, jstest shows that select is button 8, and start i...
by Stev123
Sat Sep 13, 2014 3:37 am
Forum: Gaming
Topic: Un-Scrape roms?
Replies: 3
Views: 8917

Un-Scrape roms?

Hi. Is it possible to 'un-scrape' roms in RetroPie/ Emulationstation 2? When I used the scrape feature it pulled incorrect game data/pictures and also incorrectly changed some titles. Example: a rom called 'Double Dragon 2' got changed to 'Dragon Ball 3' after the scrape. I can remove it all manuall...
by Stev123
Thu Sep 11, 2014 11:00 pm
Forum: Gaming
Topic: Remove IBM Emulator
Replies: 3
Views: 7069

Re: Remove IBM Emulator

Thanks Jessie, though which folder is for IBM? Here is a list of the folders i see at ~/RetroPie/roms/ amiga atari2600 c64 gb intellivision mastersystem n64 pcengine sega32x zmachine amstradcpc atari800 fba gba macintosh megadrive nes ports segacd apple2 atariststefalcon gamegear gbc mame msx pc psx...
by Stev123
Thu Sep 11, 2014 8:26 pm
Forum: Gaming
Topic: EmulationStation Delay after Exiting ROMs
Replies: 2
Views: 696

Re: EmulationStation Delay after Exiting ROMs

Thanks Jessie! That's good to know, i'll check for the new database periodically.

Stev
by Stev123
Thu Sep 11, 2014 5:49 pm
Forum: Gaming
Topic: Where is gpSP?
Replies: 3
Views: 994

Where is gpSP?

I am trying to use the gba emulator on RetroPie 2.3 and get an error saying the gba bios must be in the same location as gpSP in order to work. I cannot locate any directory or file called gpSP. Can someone kindly help me to locate it?

Thanks!
Stev
by Stev123
Thu Sep 11, 2014 5:34 pm
Forum: Gaming
Topic: Theme Change
Replies: 3
Views: 2123

Re: Theme Change

Thank you for the quick response! I will look for some newer themes.
by Stev123
Thu Sep 11, 2014 4:32 pm
Forum: Gaming
Topic: Theme Change
Replies: 3
Views: 2123

Theme Change

Hi All. I am trying to replace the default theme in EmulationStation 2. I downloaded Florian Hurtaut’s theme at the link below. I followed the instructions and rebooted, but it still uses the default "Simple" theme. How do I get ES to default to Florian Hurtaut’s theme? http://aloshi.com/emulationst...
by Stev123
Thu Sep 11, 2014 4:30 pm
Forum: Gaming
Topic: EmulationStation Delay after Exiting ROMs
Replies: 2
Views: 696

EmulationStation Delay after Exiting ROMs

Hi All. I recently upgraded to RetroPie 2.3. My roms work fine, but now when I exit any ROM, the screen goes back to the terminal for 5-10 seconds, and then returns to EmulationStation. Has anyone else experienced this issue, and is there a fix? This did not happen with the previous version of Retro...
by Stev123
Thu Sep 11, 2014 4:27 pm
Forum: Gaming
Topic: Remove IBM Emulator
Replies: 3
Views: 7069

Remove IBM Emulator

IBM

How do I remove the "IBM" emulator from EmulationStation? Do I need to edit the es-systems.cfg file? If so, which section do I need to edit? I have commented out or deleted other emulators such as Apple II and Ports, and those no longer appear, but I cannot seem to get rid of IBM.

Thanks!
Stev

Go to advanced search