Go to advanced search

by tobertinker
Mon Jul 15, 2013 3:04 am
Forum: Camera board
Topic: trouble streaming video from raspberry pi to raspberry pi
Replies: 11
Views: 6342

Re: trouble streaming video from raspberry pi to raspberry p

I finally figured it out! I was running my pis in a computer lab at my university and the wifi there is protected, and all students have to sign in on devices to use the internet. The pi's never picked up the sign in, so the pi would briefly connect, get an ip address, get booted off, and then conne...
by tobertinker
Mon Jun 10, 2013 2:27 am
Forum: Camera board
Topic: trouble streaming video from raspberry pi to raspberry pi
Replies: 11
Views: 6342

Re: trouble streaming video from raspberry pi to raspberry p

Thanks for the replies, I have tried tvjon's suggestion and used nc -l -k 5001 | ./hello_video.bin /dev/stdin. unfortunately this is what I got, servname not supported for ai_socktype: root@raspberrypi:/opt/vc/src/hello_pi/hello_video# nc -l -k 5001 ./hello_video.bin /dev/stdin nc: getaddrinfo: Serv...
by tobertinker
Sat Jun 08, 2013 12:05 am
Forum: Camera board
Topic: trouble streaming video from raspberry pi to raspberry pi
Replies: 11
Views: 6342

Re: trouble streaming video from raspberry pi to raspberry p

I looked at the forum and copied your command : raspivid -t 999999 -o - | nc 192.168.1.87 5001 into the terminal, with the receiver having its command of nc -p 5001 -l > buffer | /opt/vc/src/hello_pi/hello_video/hello_video.bin buffer All of which there was no en-dashes. The camera board turned on f...
by tobertinker
Mon Jun 03, 2013 10:51 pm
Forum: Camera board
Topic: trouble streaming video from raspberry pi to raspberry pi
Replies: 11
Views: 6342

Re: trouble streaming video from raspberry pi to raspberry p

Thank you! I followed the readme instructions and I no longer get the permissions error. When I execute the nc -p 5001 -l > buffer | /opt/vc/src/hello_pi/hello_video/hello_video.bin buffer command it appears to running, but there is no video or even words like "buffering "10%" or some...
by tobertinker
Sun Jun 02, 2013 7:26 pm
Forum: Camera board
Topic: trouble streaming video from raspberry pi to raspberry pi
Replies: 11
Views: 6342

trouble streaming video from raspberry pi to raspberry pi

Hi, I am trying to stream video from one raspberry pi to another. I am following the directions posted at http://www.raspberrypi.org/archives/tag/camera-board. My trouble seems to be occurring on the receiving end. My first question is when I type the command mkfifo buffer, what directory should I b...

Go to advanced search