Go to advanced search

by wittend
Tue Sep 05, 2017 3:23 pm
Forum: Compute Module
Topic: Newbie Rasp Pi Issue
Replies: 14
Views: 2265

Re: Newbie Rasp Pi Issue

Gordon, Ok, I was then able to do the following on my 'bricked' CM3: 1) See the partitions on the CM3 for the first time as entries in /dev 2) remove all of the partitions (I used 'disks', but gparted or dd might have done as well) 3) use the 'disks' accessory to 'Restore a disk image', this time 20...
by wittend
Tue Sep 05, 2017 2:50 pm
Forum: Compute Module
Topic: Newbie Rasp Pi Issue
Replies: 14
Views: 2265

Re: Newbie Rasp Pi Issue

git clone https://github.com/raspberrypi/usbboot Cloning into 'usbboot'... remote: Counting objects: 186, done. remote: Total 186 (delta 0), reused 0 (delta 0), pack-reused 186 Receiving objects: 100% (186/186), 10.30 MiB | 616.00 KiB/s, done. Resolving deltas: 100% (89/89), done. Checking connectiv...
by wittend
Tue Sep 05, 2017 9:06 am
Forum: Compute Module
Topic: Newbie Rasp Pi Issue
Replies: 14
Views: 2265

Re: Newbie Rasp Pi Issue

Gordon, Issuing lsusb following the steps you listed above shows one change- 'Bus 003 Device 004: ID 0a5c:2764 Broadcom Corp. ',' in the list of devices seen. Before: ======= [email protected] /media/dave/pub-0/Projects/Embedded/RPi-CM3/usbboot $ lsusb Bus 002 Device 002: ID 8087:8001 Intel Corp. Bus 002 D...
by wittend
Mon Sep 04, 2017 9:37 pm
Forum: Compute Module
Topic: Newbie Rasp Pi Issue
Replies: 14
Views: 2265

Re: Newbie Rasp Pi Issue

It sits silent, blank.

Dave
by wittend
Mon Sep 04, 2017 3:31 pm
Forum: Compute Module
Topic: Newbie Rasp Pi Issue
Replies: 14
Views: 2265

Re: Newbie Rasp Pi Issue

@gsh Pardon my ambiguity. I got several offline responses to my posting. One suggested using a Mac (which I do not have), running rpiboot in a terminal window, letting it hang, then opening another terminal window, and flashing the OS with dd onto the now-visible /dev/sd* device. I tried the same pr...
by wittend
Fri Sep 01, 2017 1:51 pm
Forum: Compute Module
Topic: Newbie Rasp Pi Issue
Replies: 14
Views: 2265

Re: Newbie Rasp Pi Issue

Hi Everyone. ... Did you download the Raspbian image, or Raspbian Lite? The Raspbian image is about 4.9GB in size, whilst the Compute Modules EMMC is only 4GB. A quart doesn't fit in a pint pot, and may well explain your kernel panic. (I would have expected both Win32DiskImager and dd to have throw...
by wittend
Thu Aug 31, 2017 9:52 pm
Forum: Compute Module
Topic: Newbie Rasp Pi Issue
Replies: 14
Views: 2265

Re: Newbie Rasp Pi Issue

At this time it appears that the Raspberry Pi Compute Module 3's are nearly unusable. Some have had success setting up the bootloader, then flashing an operating system, but many have not. Those who have succeeded have found that it only works under particular conditions (not described in the setup ...
by wittend
Wed Aug 30, 2017 7:30 pm
Forum: Compute Module
Topic: Broken Compute Module
Replies: 5
Views: 1464

Re: Broken Compute Module

I encounter this problem with Ubuntu 16.04. Windows 7.1 and Windows 10 will not update the driver from the downloadable zip file. WIn 10 (admin or not) complains that it is not signed. This has been going on for a LONG time, and either it cannot be reliably fixed (once in a while it works for someon...
by wittend
Fri Aug 11, 2017 4:34 pm
Forum: Compute Module
Topic: CM3 and rpiboot
Replies: 25
Views: 8318

Re: CM3 and rpiboot

Has the windows version posted on https://www.raspberrypi.org/documentati ... lashing.md
been updated with the newest rpiboot code?
Re: CM3 and rpiboot
I do wish that someone would answer this question. It is not working for me, and I am wasting a lot of time
by wittend
Fri Aug 11, 2017 4:27 pm
Forum: Compute Module
Topic: Getting compute module setup and running
Replies: 20
Views: 9043

Re: Getting compute module setup and running

The instructions on the page: https://www.raspberrypi.org/documentation/hardware/computemodule/cm-emmc-flashing.md are ambiguous and poorly organized. Obviously I am not the only one who finds them so. Documentation is hard to do. The organization may seem obvious to the writer, but is only confusin...
by wittend
Fri Aug 11, 2017 4:15 pm
Forum: Compute Module
Topic: Compute Module 3 Not Detecting
Replies: 11
Views: 4910

Re: Compute Module 3 Not Detecting

Me too. On two different modules, and using both Win7 and Ubuntu 16.04.
by wittend
Fri Aug 11, 2017 4:12 pm
Forum: Compute Module
Topic: CM3 Flashing on Windows 7 broken?
Replies: 11
Views: 5000

Re: CM3 Flashing on Windows 7 broken?

I have done exactly these same things, and gotten exactly the same results. Win7 showed XBox driver, removed that, etc. I tried again with another CM3 after exorcising all of the drivers rpiboot.exe, etc. I also did this under Mint (ubuntu) 18.1 (not VM - separate machine) with equally unhappy resul...

Go to advanced search