Go to advanced search

by NervExl
Tue Mar 26, 2013 2:14 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: USB HDD not auto mounting
Replies: 12
Views: 6958

Re: USB HDD not auto mounting

Hi Trev, After pulling my hair out of my head, i tried reinstalling RaspBMC from scratch with an sd-card booting, and USB-pen running Rasp. My Fdisk -l is now Disk /dev/mmcblk0: 7948 MB, 7948206080 bytes 4 heads, 32 sectors/track, 121280 cylinders, total 15523840 sectors Units = sectors of 1 * 512 =...
by NervExl
Tue Mar 19, 2013 12:18 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: USB HDD not auto mounting
Replies: 12
Views: 6958

Re: USB HDD not auto mounting

Hi Trev, i made both partitions primary now, but it seems that when i edit fstab the drive is not mounted. if i dont add the harddrive to fstab it will mount, but not at my specified folder /mnt/downloads Disk /dev/mmcblk0: 7948 MB, 7948206080 bytes 4 heads, 32 sectors/track, 121280 cylinders, total...
by NervExl
Mon Mar 18, 2013 9:48 am
Forum: Troubleshooting
Topic: USB HDD not auto mounting
Replies: 12
Views: 6958

Re: USB HDD not auto mounting

Hi Trev, using the command "sudo parted -l" give me this: root@raspbmc:~# parted -l -bash: parted: command not found root@raspbmc:~# sudo parted -l sudo: parted: command not found root@raspbmc:~# fdisk -l If i use fdisk -l ill get this: root@raspbmc:~# fdisk -l Disk /dev/mmcblk0: 7948 MB, 7948206080...
by NervExl
Sun Mar 17, 2013 11:49 am
Forum: Troubleshooting
Topic: USB HDD not auto mounting
Replies: 12
Views: 6958

Re: USB HDD not auto mounting

I think that your /etc/fstab entry may not be quite right: FWIW examples of (my approach) to auto-mounting (in my case USB flash drives) can be seen at http://www.cpmspectrepi.webspace.virginmedia.com/raspberry_pi/MoinMoinExport/MultipleUsbSticks.html . It also contains links to other info. in the ...
by NervExl
Fri Mar 15, 2013 8:29 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: USB HDD not auto mounting
Replies: 12
Views: 6958

USB HDD not auto mounting

Hey all, I bought a 3 TB external hdd with external power supply. The drive is formatted in 2 partitions with ext4. ive got sdb5 and sdb6, sdb6 mount every time the pi starts up, even though i havent put it in to /etc/fstab. The problem i have is that sdb5 will not mount, not even if i add it to /et...

Go to advanced search