Go to advanced search

by zinka
Tue Feb 19, 2013 5:58 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Dlink DUB-E100 don't work
Replies: 16
Views: 5717

Re: Dlink DUB-E100 don't work

I've made some tests, and now I've got it. -using 2012-08-08-wheezy-armel -> made an update/upgrade to the latest version -> DUB still don't work :-( -using 2012-12-16-wheezy-raspbian -> after a apt-get update/upgrade -> DUB works -using the latest version 2013-02-09-wheezy-raspbian -> DUB works out...
by zinka
Wed Feb 06, 2013 7:55 pm
Forum: Beginners
Topic: no wireless config utility
Replies: 5
Views: 834

Re: no wireless config utility

Please post the following Infos:

Code: Select all

uname -a
lsusb
lsmod
and if you know the used driver a

Code: Select all

modinfo
if uname of the kernel is lower
<snip> 3.2.27+ #250 PREEMPT Thu Oct 18 19:03:02 <snip>
make a

Code: Select all

apt-get update
apt-get upgrade
by zinka
Wed Feb 06, 2013 4:32 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Dlink DUB-E100 don't work
Replies: 16
Views: 5717

Re: Dlink DUB-E100 don't work

I've got the Problem: Modinfo shows as supported Hardware alias: usb:v2001p 3C05 d*dc*dsc*dp*ic*isc*ip* lsusb shows Bus 001 Device 009: ID 2001: 1a02 D-Link Corp. The Produkt ID dose not match. OK - building a new driver using the sources from DLink. but this will even not work, because the rule.mak...
by zinka
Sun Feb 03, 2013 11:30 am
Forum: Troubleshooting
Topic: Dlink DUB-E100 don't work
Replies: 16
Views: 5717

Re: Dlink DUB-E100 don't work

I think this is a kernel problem - could this be an option to build a new one?
by zinka
Sun Feb 03, 2013 11:29 am
Forum: Troubleshooting
Topic: Dlink DUB-E100 don't work
Replies: 16
Views: 5717

Re: Dlink DUB-E100 don't work

I have just done some teste after I found a related problem. first I added the VendorID and ProductID to "/sys/bus/usb/drivers/asix/new_id" with : echo 'install asix modprobe --ignore-install asix ; /bin/echo "2001 1a0" > /sys/bus/usb/drivers/asix/new_id' and created a udev rule. After this the driv...
by zinka
Sun Feb 03, 2013 10:07 am
Forum: Troubleshooting
Topic: Dlink DUB-E100 don't work
Replies: 16
Views: 5717

Re: Dlink DUB-E100 don't work

Yes - "Raspbian wheezy” is UpToDate.
This was the first action after raspi-config.
by zinka
Sat Feb 02, 2013 12:59 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Dlink DUB-E100 don't work
Replies: 16
Views: 5717

Re: Dlink DUB-E100 don't work

@ Cloudcentric
-> this will not work - it's still the stabel release of Debian. I've tried a dist-update and it had done no changes.

any other suggestions?
by zinka
Fri Feb 01, 2013 8:51 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Dlink DUB-E100 don't work
Replies: 16
Views: 5717

Re: Dlink DUB-E100 don't work

my DUB-E100 is HW-Rev C1 -> driver downloaded - compiled and loaded ( icluded in /etc/modules ) - but still the same. no eth1 visible.... I'm using Debian wheezy (3.2.27+); and apdated with apt-get [update|upgrade] - in this case it is actually with all patches. I will try raspbian-image tomorrow. #...
by zinka
Fri Feb 01, 2013 6:10 am
Forum: Troubleshooting
Topic: Dlink DUB-E100 don't work
Replies: 16
Views: 5717

Re: Dlink DUB-E100 don't work

/# lsmod Module Size Used by snd_bcm2835 12808 0 snd_pcm 74834 1 snd_bcm2835 snd_seq 52536 0 snd_timer 19698 2 snd_seq,snd_pcm snd_seq_device 6300 1 snd_seq snd 52489 5 snd_seq_device,snd_timer,snd_seq,snd_pcm,snd_bcm2835 snd_page_alloc 4951 1 snd_pcm evdev 8682 0 /# lsusb Bus 001 Device 001: ID 1d...
by zinka
Thu Jan 31, 2013 4:32 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Dlink DUB-E100 don't work
Replies: 16
Views: 5717

Re: Dlink DUB-E100 don't work

The DUB-E100 should work "out of the box". this are the loded modules # lsmod Module Size Used by snd_bcm2835 12808 0 snd_pcm 74834 1 snd_bcm2835 snd_seq 52536 0 snd_timer 19698 2 snd_seq,snd_pcm snd_seq_device 6300 1 snd_seq snd 52489 5 snd_seq_device,snd_timer,snd_seq,snd_pcm,snd_bcm2835 snd_page_...
by zinka
Thu Jan 31, 2013 2:30 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Dlink DUB-E100 don't work
Replies: 16
Views: 5717

Dlink DUB-E100 don't work

Hi I want to connect a 2nd LAN interface to the raspberrypi, and I try to use a DLink DUB-E100 which should work "out of the box". So I expected a 2nd interface (eth1) by typing ifconfig -a. But I can see eth0 only. # uname -a Linux raspberrypi 3.2.27+ #250 PREEMPT Thu Oct 18 19:03:02 BST 2012 armv6...

Go to advanced search