Go to advanced search

by MrMitch
Tue Nov 05, 2019 12:01 pm
Forum: Raspberry Pi Desktop for PC and Mac
Topic: Raspberry Desktop in Parallels Desktop (Mac) impossible to run
Replies: 5
Views: 1576

Re: Raspberry Desktop in Parallels Desktop (Mac) impossible to run

Bumping as I am having exactly the same problem.

Love to find a way around this.
by MrMitch
Tue Jul 02, 2019 4:20 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Pi4 + Microsoft Compact Optical Mouse
Replies: 5
Views: 283

Re: Pi4 + Microsoft Compact Optical Mouse

B.Goode wrote:
Mon Jul 01, 2019 4:14 pm
The USB port will...
Aren't there 4 usb ports? Do they all show the same behaviour?
Yes they do.
by MrMitch
Mon Jul 01, 2019 3:56 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Pi4 + Microsoft Compact Optical Mouse
Replies: 5
Views: 283

Re: Pi4 + Microsoft Compact Optical Mouse

Yes, well of the aware of the Raspberry Mouse.

But it's an odd problem. The USB port will power and read a hard-drive, but not the mouse which works with ALL of many other pi's I have and have had.
by MrMitch
Mon Jul 01, 2019 1:21 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Pi4 + Microsoft Compact Optical Mouse
Replies: 5
Views: 283

Pi4 + Microsoft Compact Optical Mouse

I've been using my Microsoft Compact Optical Mouse with all of my other Pis. A, B+, Zero but it won't work with my new Pi 4 2GB.

The light on the underside doesn't come on. The label says 5v 100mA so should be fine.

Any ideas, really don't want to have to get another.
by MrMitch
Mon Sep 22, 2014 6:15 pm
Forum: Camera board
Topic: setting lens focus
Replies: 27
Views: 53293

Re: setting lens focus

Focusing the lens closer than Infinity can increase the Depth of Focus.

If any lens is set to Focus at its Hyperfocal Distance then everything from Infinity to Half of the Hyperfocal Distance will be in focus.

Have Fun

Jon Mitchell

( Professional Focus Puller, amateur Pi tinkerer )
by MrMitch
Wed Mar 05, 2014 5:57 pm
Forum: Camera board
Topic: Motion - MMAL camera
Replies: 472
Views: 400841

Re: Motion - MMAL camera

# Always save images even if there was no motion (default: off)
emulate_motion on


Just wondering if this is causing your issue.

Go to advanced search