Go to advanced search

by kevcal
Wed Jul 26, 2017 7:12 am
Forum: C/C++
Topic: VPU - Playing Video - Formats
Replies: 14
Views: 1739

Re: VPU - Playing Video - Formats

It didn't appear to work when I tried it, but have now figured out my outputting of the rendered image to screen was an issue (to do with sizing of bitmap I'm rendering to not matching video resolution) so will be revisiting the conversion today.. I admit I'm more than a little confused about all th...
by kevcal
Mon Jul 24, 2017 9:36 pm
Forum: C/C++
Topic: VPU - Playing Video - Formats
Replies: 14
Views: 1739

Re: VPU - Playing Video - Formats

No, I'm setting up the VPU explicitly then using EGL image and then displaying it using the Allegro 5 graphics library... Had to hack the library to use the memory bitmap returned from eglCreateImageKHR().. Seems to work well, had some issues as forgot the image sizes opengles uses and stuff.. I'm g...
by kevcal
Mon Jul 24, 2017 4:14 pm
Forum: C/C++
Topic: VPU - Playing Video - Formats
Replies: 14
Views: 1739

Re: VPU - Playing Video - Formats

Mmm..
Maybe it is playing.. it's what I do with the EGL image after that may be the issue.
Using the above encoding line but adding scale=1920:1080 fixed things..
More investigation required methinks!

Thanks for all the input, it's been a great help.
by kevcal
Mon Jul 24, 2017 12:32 pm
Forum: C/C++
Topic: VPU - Playing Video - Formats
Replies: 14
Views: 1739

Re: VPU - Playing Video - Formats

Still having issues - the following one created using ffmpeg does not work - mediainfo out.h264 General Complete name : out.h264 Format : AVC Format/Info : Advanced Video Codec File size : 2.71 MiB Writing library : x264 core 152 r2851 ba24899 Encoding settings : cabac=1 / ref=3 / deblock=1:0:0 / an...
by kevcal
Mon Jul 24, 2017 12:04 pm
Forum: C/C++
Topic: VPU - Playing Video - Formats
Replies: 14
Views: 1739

Re: VPU - Playing Video - Formats

I'll give this a try, thanks. The ffmpeg command line that works for me is: ffmpeg -i big_buck_bunny_1080p_h264.mov -vcodec copy -bsf h264_mp4toannexb -an bbb.h264 What it does is: -an: stripping audio -vcodec copy: copying the encoded video data without reencoding -bsf h264_mp4toannexb: change Quic...
by kevcal
Mon Jul 24, 2017 10:22 am
Forum: C/C++
Topic: VPU - Playing Video - Formats
Replies: 14
Views: 1739

Re: VPU - Playing Video - Formats

>> how about posting the meta info of the one that does not work True, lol - mediainfo for all the files that didn't work would be every file I have apart from that one (BBB) that does work.. But here's an example of a few that didn't work.. be interesting still to know why they don't. General Uniq...
by kevcal
Mon Jul 24, 2017 9:48 am
Forum: C/C++
Topic: VPU - Playing Video - Formats
Replies: 14
Views: 1739

Re: VPU - Playing Video - Formats

Wow..! I've been banging my head against a wall on this, 'xmedia recode' appears to be the answer. I selected 'h264 raw video' and it's looking hopeful; don't knwo what I should choose, maybe there are better options? Bit jumpy atm, but that's probably all down to the debug in my program (I hope!). ...
by kevcal
Mon Jul 24, 2017 9:37 am
Forum: C/C++
Topic: VPU - Playing Video - Formats
Replies: 14
Views: 1739

Re: VPU - Playing Video - Formats

Ah, that was the mediainfo for the video that does work, sorry if it wasn't clear.
Thanks for the speedy responses, I'll try xmedia and report back :)

Yeah Level 4.1 is what I am trying to create with Handbrake, no luck yet.
by kevcal
Mon Jul 24, 2017 9:02 am
Forum: C/C++
Topic: VPU - Playing Video - Formats
Replies: 14
Views: 1739

VPU - Playing Video - Formats

Hi, I've been playing around with the hello_videocube and other VPU examples that play the 'Big Buck Bunny' sample video. Problem is I have yet to figure out how to convert (say) an existing video to the same format that will play. Anyone have any ideas, I've used Handbrake et al to convert but don'...
by kevcal
Thu Nov 22, 2012 12:37 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: HDMI ARC Issue
Replies: 3
Views: 3660

Re: HDMI ARC Issue

I removed D14 and now everything is fine... I guess (looking at the circuit) the Pi may be trying to drag power off the HDMI_CEC line to power itself with the way the diodes are wired..? An inline resistor may have stopped this? Sure there are people more qualified than me that could explain why thi...
by kevcal
Tue Nov 20, 2012 9:42 pm
Forum: Media centres
Topic: Unpowered Raspi breaking HDMI-CEC
Replies: 108
Views: 51769

Re: Unpowered Raspi breaking HDMI-CEC

"...revision 2.0 fixes this issue by connecting the top side of the diode to +5V0_HDMI."

I guess this isn't true as it screws mine up...?
by kevcal
Tue Nov 20, 2012 4:15 pm
Forum: Media centres
Topic: Unpowered Raspi breaking HDMI-CEC
Replies: 108
Views: 51769

Re: Unpowered Raspi breaking HDMI-CEC

Nothing I've read...

I have a revision 15 ("Revision: 000f in /proc/cpuinfo) and it has D15 'populated.. I thought it would have been removed...?
by kevcal
Tue Nov 20, 2012 3:02 pm
Forum: Media centres
Topic: Unpowered Raspi breaking HDMI-CEC
Replies: 108
Views: 51769

Re: Unpowered Raspi breaking HDMI-CEC

I have an LG TV and LG surround sound system connected via ARC; I have the same kind of problem ie connecting an unpowered Pi screws with the ARC (the TV flicks back to it's own speakers and gets stuck there..). Post: http://www.raspberrypi.org/phpBB3/viewtopic.php?f=28&t=23167&p=216878#p216878 I wi...
by kevcal
Sun Nov 18, 2012 1:21 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: HDMI ARC Issue
Replies: 3
Views: 3660

Re: HDMI ARC Issue

Will look into that link, thanks for the speedy reply(!). I tried a connection straight into one of the HDMI posts on the AV earlier.. and it did the same thing, the TV switched to its own speakers. BTW I have a 512MB board, the implication is it should be fixed on this revision..? EDIT: From http:/...
by kevcal
Sun Nov 18, 2012 1:06 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: HDMI ARC Issue
Replies: 3
Views: 3660

HDMI ARC Issue

Hi, I have a weird issue with my setup, hope someone knowledgeable can give me an idea on how to sort it.. I have a new LG TV and an LG surround sound (AV) system; the sound is currently shared from the TV to AV via ARC (audio return channel). Now this all works fine until I plug in the Pi via HDMI ...

Go to advanced search