Go to advanced search

by JonesThePi
Sat Apr 19, 2014 11:48 am
Forum: Camera board
Topic: RPi Cam Web Interface
Replies: 5106
Views: 1404051

Re: RPi Cam Web Interface

Cancel the "works with the latest firmware". Ok for a while then locked up again after capturing a few images.

Have reverted to the suggested firmware and everything is much more stable...
by JonesThePi
Sat Apr 19, 2014 10:47 am
Forum: Camera board
Topic: RPi Cam Web Interface
Replies: 5106
Views: 1404051

Re: RPi Cam Web Interface

Think I can answer my own question... For some reason when I installed RasPi Cam with the latest firmware, /var/www/FIFO was not created as a command pipe! When I removed RasPi Cam I had to manually delete /var/www/FIFO (./RPi_Cam_Web_Interface_Installer.sh remove failed to delete /var/www/FIFO), us...
by JonesThePi
Sat Apr 19, 2014 8:56 am
Forum: Camera board
Topic: RPi Cam Web Interface
Replies: 5106
Views: 1404051

Re: RPi Cam Web Interface

while it works perfectly for video, when I try to capture and image it seems to hang! try this Firmware sudo rpi-update 8660fe5152f6353dec61422808835dbcb49fc8b2 and it works. I have the same trouble with latest Firmware.... I have had a similar problem with capture image since the latest RPi Cam re...
by JonesThePi
Sun Mar 02, 2014 1:03 pm
Forum: Camera board
Topic: RaspiMJPEG control pipe won't work
Replies: 4
Views: 1364

Re: RaspiMJPEG control pipe won't work

[quote]
Just quessing, but maybe it does not like end of lines.
Does it work better from shell with:

Code: Select all

echo -n 'em night' > /var/www/FIFO
[quote]

Thank you, that works for me.
I will dig a little deeper into why the -n is not needed for numeric values before I fully understand why though ;)

Bob
by JonesThePi
Sun Mar 02, 2014 12:12 pm
Forum: Camera board
Topic: RaspiMJPEG control pipe won't work
Replies: 4
Views: 1364

Re: RaspiMJPEG control pipe won't work

I don't know if this helps but I too have been struggling with this for a while. From the command line I can only get the pipe commands that take a numeric argument to work, i.e. echo 'ro 180' > /var/www/FIFO works but echo 'em night' > /var/www/FIFO will not. However, I have had more success runnin...
by JonesThePi
Fri Feb 14, 2014 3:02 pm
Forum: Camera board
Topic: RPi Cam Web Interface
Replies: 5106
Views: 1404051

Re: RPi Cam Web Interface

After going down the same route as kerbys I eventually mapped a network drive to /var/www/media. This meant that after checking folder permissions no further configuration was necessary. I am still having problems getting all the pipe commands working. I have now tested all the possible pipe command...
by JonesThePi
Fri Jan 24, 2014 4:11 pm
Forum: Camera board
Topic: RPi Cam Web Interface
Replies: 5106
Views: 1404051

Re: RPi Cam Web Interface

poing wrote:Can you try changing to -ex night and the start/stop the video? I had several occasions where that suddenly made -ex night active.
Saw the earlier post suggesting this and have just tried again, but it doesn't work for me.

Can anyone confirm that echo 'em night' > /var/www/FIFO does work for them?
by JonesThePi
Fri Jan 24, 2014 3:28 pm
Forum: Camera board
Topic: RPi Cam Web Interface
Replies: 5106
Views: 1404051

Re: RPi Cam Web Interface

Thank you @silvanmelchior for developing this. It has provided an excellent starting point to learn about the RPi Cam and ever more about the RasPi. A couple of gremlins which have been raised before in this thread that I cannot resolve. First, I have redirected jpg & mp4 saves to a Samba share by e...
by JonesThePi
Thu Sep 19, 2013 7:35 pm
Forum: Beginners
Topic: SD image too big for another SD Card
Replies: 48
Views: 149174

Re: SD image too big for another SD Card

Hi Roman,

Not confused at all now, a very clear explanation.
So glad I asked though, I would never have got there in a month of Sundays :D

Bob
by JonesThePi
Thu Sep 19, 2013 5:41 pm
Forum: Beginners
Topic: SD image too big for another SD Card
Replies: 48
Views: 149174

Re: SD image too big for another SD Card

Hi Roman, Thanks for this guide, it has saved much frustration after buying 2 new SD cards only to discover they were smaller than the originals. Who would have thought I would be that lucky to use the larger ones first :lol: I have managed to resize my SD image and now have a working backup but hav...
by JonesThePi
Thu Jul 18, 2013 10:35 am
Forum: Camera board
Topic: Camera freezes
Replies: 129
Views: 28849

Re: Camera freezes

Don't know if this helps but I had exactly this problem with a new camera board delivered early this week. I initially set up the camera on a model B running a much tinkered with SD card. Ensured everything was updated as recommended but the camera would lock with the led light on when I ran raspist...
by JonesThePi
Sat Feb 02, 2013 10:48 am
Forum: HATs and other add-ons
Topic: ATMega328 Serial on PD0/PD1
Replies: 4
Views: 2006

Re: ATMega328 Serial on PD0/PD1

Hi Gordon, thanks for that.

I think I have a clear picture now of what I can and cannot do with the digital pins on the ATMega from the Pi.

Now I can move on to the analogue ones...
by JonesThePi
Fri Feb 01, 2013 10:43 am
Forum: HATs and other add-ons
Topic: ATMega328 Serial on PD0/PD1
Replies: 4
Views: 2006

Re: ATMega328 Serial on PD0/PD1

Hi Gordon, thanks for the reply and all your other good work with the Pi and GertBoard. I wasn't expecting your suggestion though as removing the 2 jumpers (as I understand it) cuts off the only means of communication between the Pi and the ATMega. I need this to control the servo's/LOLShield from c...
by JonesThePi
Wed Jan 30, 2013 12:50 pm
Forum: HATs and other add-ons
Topic: ATMega328 Serial on PD0/PD1
Replies: 4
Views: 2006

ATMega328 Serial on PD0/PD1

Hi all, I have succeeded in running a servo driven pan tilt connected to the ATMega328 on the Gertboard, controlled from a PS3 Sixaxis connected to the Raspberry Pi. Not rocket science but I am easily pleased :D :D :D I have a LOL shield using up 12 of the digital pins on the ATMega, so I would like...
by JonesThePi
Thu Jan 17, 2013 8:43 am
Forum: HATs and other add-ons
Topic: DS18B20 on Gertboard buffer...
Replies: 16
Views: 4753

Re: DS18B20 on Gertboard buffer...

:oops: and thank you. Sometimes it's good to talk these things through with someone...
by JonesThePi
Wed Jan 16, 2013 7:28 pm
Forum: HATs and other add-ons
Topic: DS18B20 on Gertboard buffer...
Replies: 16
Views: 4753

Re: DS18B20 on Gertboard buffer...

Thank you Gert for a perfect explanation (of my schoolboy error) and for the Gertboard itself which I continue to find a wonderful learning tool. So is there another alternative for connecting a DS18B20 to a Gertboard (other than through the ATmega)? Could I connect the data pin directly to GP4 on J...
by JonesThePi
Wed Jan 16, 2013 6:36 pm
Forum: HATs and other add-ons
Topic: DS18B20 on Gertboard buffer...
Replies: 16
Views: 4753

DS18B20 on Gertboard buffer...

I have been successfully running a DS18B20 through the ATmega but have (unrelated to this) managed to kill the ATmega (subject for another thread). So, I wanted to connect a DS18B20 to GPIO4 from the Gertboard and read temperature using Modprobe on the Pi. So far I haven’t managed to get this to wor...
by JonesThePi
Tue Oct 23, 2012 8:22 pm
Forum: HATs and other add-ons
Topic: GertBoard debugging help please...
Replies: 11
Views: 2739

Re: GertBoard debugging help please...

...and tried wiringPi which also works perfectly.
I can sleep easy tonight...
by JonesThePi
Tue Oct 23, 2012 8:00 pm
Forum: HATs and other add-ons
Topic: GertBoard debugging help please...
Replies: 11
Views: 2739

Re: GertBoard debugging help please...

And I have just changed Gert's LED test program and it works perfectly...
by JonesThePi
Tue Oct 23, 2012 7:45 pm
Forum: HATs and other add-ons
Topic: GertBoard debugging help please...
Replies: 11
Views: 2739

Re: GertBoard debugging help please...

Many thanks to you both for confirming I can put the soldering iron away. It's been a long time since I have put something together like this and I did have some issues with some of the components on the GertBoard. I have to say though, by having this issue I have learnt a lot more than if things ha...
by JonesThePi
Tue Oct 23, 2012 2:02 pm
Forum: HATs and other add-ons
Topic: GertBoard debugging help please...
Replies: 11
Views: 2739

GertBoard debugging help please...

I am having an issue with the LED test on the GertBoard where D5 refuses to light up. As set up from the manual, this seems to be related back to GP21 and PIN13 on the Pi. I know D5 works because if I connect B5 with any other GP the LEDs light as expected, apart from the one that was swapped in obv...

Go to advanced search