Go to advanced search

by joshnane
Fri Jun 25, 2021 6:16 am
Forum: Troubleshooting
Topic: ALSA APIs not working properly on Raspberry pi
Replies: 4
Views: 264

Re: ALSA APIs not working properly on Raspberry pi

I have enabled pulse audio service for running it as System-Wide Daemon.But still I am getting the same error while opening the sound device using alsa apis.But I found a difference when I started pulse audio service. Before starting pulse audio service ,following are the output of aplay -L with sud...
by joshnane
Wed Jun 23, 2021 5:44 am
Forum: Troubleshooting
Topic: ALSA APIs not working properly on Raspberry pi
Replies: 4
Views: 264

Re: ALSA APIs not working properly on Raspberry pi

Thank you so much for your response.

I need to change the network parameters as well as need to access the gpios. So I have to run the code with sudo. I can't change network parameters without sudo.

I am getting error code -111(Connection refused) while opening the pulse using snd_pcm_open() .
by joshnane
Tue Jun 22, 2021 4:54 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: ALSA APIs not working properly on Raspberry pi
Replies: 4
Views: 264

ALSA APIs not working properly on Raspberry pi

Hi All, I am using alsa apis to open sound device "pulse " in Raspberry pi . But opening of sound device(pulse) as root using alsa apis (snd_pcm_open()) is getting failed .But same c code is working when it is run as pi user.Any configuration file is missing in raspberry pi ? Kindly help m...
by joshnane
Wed Jun 16, 2021 8:00 pm
Forum: Graphics, sound and multimedia
Topic: ALSA APIs not working properly on Raspberry pi
Replies: 0
Views: 460

ALSA APIs not working properly on Raspberry pi

I am using alsa apis to open sound device "pulse " in Raspberry pi . But opening of sound device(pulse) as root using alsa apis (snd_pcm_open()) is getting failed .But same c code is working when it is run as pi user.Any configuration file is missing in raspberry pi ? Kindly help me on res...
by joshnane
Sat Jun 05, 2021 8:16 pm
Forum: Graphics, sound and multimedia
Topic: Gstreamer pipeline issue in raspberry pi compute module 3+
Replies: 0
Views: 225

Gstreamer pipeline issue in raspberry pi compute module 3+

Hi All, I am using Raspberry pi compute module 3+ and IQaudio DAC+ as playback device.I need to route two different rtsp streams to left and right channels of the audio device .I used the following pipeline with root permission . sudo gst-launch-1.0 rtspsrc location=<rtspsrc1> ! rtppcmadepay ! alawd...
by joshnane
Wed May 26, 2021 7:38 pm
Forum: Interfacing (DSI, CSI, I2C, etc.)
Topic: pjsip Raspberry pi I2S
Replies: 0
Views: 452

pjsip Raspberry pi I2S

I would like to change default playback and capture audio device in pjsip library to usb audio codec and IQAudio DAC which is connected externally to Raspberry pi compute module 3+ .I tried by running pjsua binary with following arguments. sudo ./pjsua-x86_64-unknown-linux-gnu --config-file <config ...
by joshnane
Mon May 10, 2021 1:28 pm
Forum: C/C++
Topic: Cross compiling a c code for raspberry pi
Replies: 1
Views: 298

Cross compiling a c code for raspberry pi

Hi Friends,

Could you please tell me the proper steps to cross compile a c code for raspberry pi?

Thanks in advance.
by joshnane
Fri May 07, 2021 7:30 am
Forum: Graphics, sound and multimedia
Topic: Pjsip causing assertion failed in raspberry pi compute module 3+
Replies: 0
Views: 128

Pjsip causing assertion failed in raspberry pi compute module 3+

Hi friends, I am using pjsip library for sip calling and configure stereo channel in raspberry pi compute module 3+.I downloaded the source code and enabled stereo_demo(right and left channel configuration) function in pjsip library.But while running pjsua binary with sudo I am getting assertion fai...
by joshnane
Wed May 05, 2021 5:34 pm
Forum: Compute Module
Topic: Compute module 3+ connection with IQAudio DAC+
Replies: 1
Views: 106

Compute module 3+ connection with IQAudio DAC+

Hi Friends,

I have a compute module 3+ and IO board.I need to connect it with IQAudio DAC+ .Could you please share the required pins to be connected or the connection diagram required for the connection of IO board with IQAudio DAC+?



Thanks in Advance
by joshnane
Wed May 05, 2021 5:27 pm
Forum: Compute Module
Topic: [SOLVED] Compute module 3+ is not detecting as storage device
Replies: 2
Views: 170

Re: Compute module 3+ is not detecting as storage device

Hi PhilE,

Thanks for the reply.It is working now. :)
by joshnane
Tue May 04, 2021 9:09 am
Forum: Compute Module
Topic: [SOLVED] Compute module 3+ is not detecting as storage device
Replies: 2
Views: 170

[SOLVED] Compute module 3+ is not detecting as storage device

Hi All, I am trying to flash emmc of a new raspberry pi compute module 3+/32GB using rpiboot binary.I followed the below link https://www.raspberrypi.org/documentation/hardware/computemodule/cm-emmc-flashing.md But rpiboot is getting stuck at Waiting for BCM2835/6/7/2711.... I tried with Linux PC,wi...
by joshnane
Tue May 04, 2021 8:44 am
Forum: Compute Module
Topic: Booting Issue in compute module 3+
Replies: 1
Views: 148

Booting Issue in compute module 3+

I am trying to flash emmc of a new raspberry pi compute module 3+/32GB using rpiboot binary.I followed the below link https://www.raspberrypi.org/documentation/hardware/computemodule/cm-emmc-flashing.md But rpiboot is getting stuck at Waiting for BCM2835/6/7/2711.... I tried with Linux PC,windows PC...
by joshnane
Sat Apr 24, 2021 1:53 pm
Forum: General discussion
Topic: PJSIP causing assertion in raspberry pi model 3B+
Replies: 0
Views: 36

PJSIP causing assertion in raspberry pi model 3B+

I need to use pjsip library for sip calling and configure stereo channel .I downloaded the source code and enabled stereo_demo function in pjsip library.But while running pjsua binary with sudo I am getting assertion failed from stereo_demo function .If we run same binary without sudo it works and a...

Go to advanced search